Hoe onder de douche scheren met een scheerapparaat?

Je bekijkt nu Hoe onder de douche scheren met een scheerapparaat?

Je hebt een scheerapparaat gekocht of wilt er een kopen waarmee je jezelf onder de douche kunt scheren. In dit artikel leggen we uit hoe je dat het beste doet.
[do_widget id=text-8]

Douchen en elektrisch scheren

Scheren met een elektrisch scheerapparaat dat geschikt is voor onder de douche gaat als volgt. Maak eerst uw huid nat, dat kan direct onder de warme douche of voordat je begint met douchen. Breng vervolgens scheerschuim of scheergel aan. Scheer nu zoals je gewoon bent (afhankelijk van het type apparaat). Het is belangrijk om de scheerunit regelmatig onder de kraan af te spoelen om er voor te zorgen dat overtollig scheerschuim de mesjes niet blokkeert. Klaar met scheren? Spoel dan eenvoudig de scheerkamers en koppen van het apparaat schoon onder het douchewater.

Scheerapparaat geschikt voor gebruik met water?

Let op: controleer altijd of uw scheerapparaat geschikt is om onder de douche en voor natscheren te gebruiken (scheerschuim). Er zijn namelijk ook scheerapparaten waarvan je de scheerkoppen wel onder de kraan kunt afspoelen maar die niet volledig waterdicht zijn en dus niet onder de douche gebruikt kunnen worden. Het zou overbodig moeten zijn om te vermelden, maar voor de zekerheid: een elektrisch scheerapparaat met snoer (op netstroom) is niet geschikt voor scheren onder de douche of afspoelen onder de kraan! Controleer altijd of het scheerapparaat waterdicht is en niet aan netstroom hangt voordat je begint!

Met welke apparaten kan ik onder de douche scheren?

In onderstaande lijst een aantal (recent verschenen) scheerapparaten die je onder de douche kunt gebruiken:
Philips S9031
Philips YS521 Click & Style
Philips AT750 AquaTouch
Braun Series 3 380s-4 Wet&Dry
Braun Series Series 5 5040s
Braun Waterflex

Voordelen

Scheren onder de douche met een scheerapparaat werkt op dezelfde manier als je gewend bent van normale apparaten maar je gebruikt scheerschuim en water. Dit geeft je een frisser gevoel (schuim en water), is zachter voor de huid, is effectiever omdat de haartjes goed naar buiten komen en zachter worden door het warme water. Bovendien kan het je tijd besparen doordat je niet voor of na het douchen moet scheren, nu doe je het tegelijkertijd met een ander (ochtend)ritueel.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Willem

    Ik heb de Philips S9031, lekker apparaatje hoor

Geef een reactie