De huid na het scheren van schaamhaar verzorgen: jeuk, roodheid en irritatie voorkomen!

Je bekijkt nu De huid na het scheren van schaamhaar verzorgen: jeuk, roodheid en irritatie voorkomen!

Als je regelmatig de haartjes in je schaamstreek scheert weet je hoe fijn het resultaat kan voelen. Helaas gaat het scheren van schaamhaar niet altijd goed. Na het ontharen kun je last krijgen van een rode huid, jeuk, bultjes en irritatie. Sinds kort is er een crème van het merk Gentl te koop. Die crème zorgt voor verlichting bij roodheid, jeuk en irritatie na het scheren en geeft je gedurende de dag een fris en verzorgd gevoel.

Scheren van schaamhaar: fris, verzorgd en sexy

De meeste vrouwen scheren de haartjes rond de vagina voor een fris en verzorgd gevoel. Niet onbelangrijk is dat het veel vrouwen ook een sexy gevoel geeft. Dat is bij mannen die het schaamhaar rond hun penis en balzak scheren niet anders. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de vrouwen en 60% van de mannen de intieme plekjes op het lichaam scheert. Voor veel mensen is het ontharen van de schaamstreek dan ook onderdeel van hun beauty routine.

Huidirritatie, jeuk en bultjes

Helaas geeft het scheren van schaamhaar niet altijd het resultaat wat je wenst. Als je regelmatig je schaamhaar scheert in deze zone, weet je dat de huid daar soms op kan reageren. Veel mensen hebben na het scheren dan ook wel eens last van een rode huid, jeuk, bultjes en irritatie. Dat komt omdat de huid in de schaamstreek gevoeliger is dan andere plekjes op je lichaam. De huid van de balzak van een man is bijvoorbeeld net zo dun als die van de oogleden.

Gentl: zijdezachte verzorgende crème voor mannen en vrouwen

Het merk Gentl biedt een oplossing voor jeuk, bultjes en irritatie in de schaamstreek. Het merk is opgericht door Vivianne van den Bichelaer die op een zomerse namiddag het beklag moest aanhoren waarom er geen goede verzorgende crème is voor het tegengaan van huidirritatie na het scheren van de schaamstreek. Vivianne ging aan de slag en heeft na twee jaar onderzoeken, interviewen, ontwikkelen, testen, verbeteren, en weer testen Gentl op de markt gebracht.

Intieme verzorging: verlichting bij jeuk, roodheid en irritatie

Wat doet de crème precies? Een blik op de ingrediënten leert ons dat de crème bedoeld is voor het verzorgen, verkoelen en verzachten van de huid in de schaamstreek na het scheren. Het geeft verlichting bij scheerirritaties, bultjes, roodheid en jeuk. Gentl gebruik je direct na het scheren, of dagelijks voor het soepel houden van de huid en een droog, fris en zeker gevoel. Bij regelmatig gebruik vermindert het de haargroei. Handig weetje: er is ook rekening gehouden met de geur en smaak, dus het product levert geen beperkingen op in bed.

Huidirritatie verdwijnt snel

Wij hebben de crème direct na het scheren aangebracht en een week lang elke dag gesmeerd op de pas geschoren huid. De crème is prettig in gebruik. Het is makkelijk aan te brengen, trekt snel in en ruikt lekker. Je huid voelt na het aanbrengen zacht, soepel en gehydrateerd aan. Je voelt dat de crème een licht verkoelende effect heeft, dat helpt om de huid te kalmeren. Voor ons gevoel draagt de crème bij aan een snel herstel van de huid. De huidirritatie die ontstaan was na het scheren verdween dan ook snel. Als je regelmatig last hebt van een geïrriteerde huid na het scheren en een zachte verzorgde huid wil in de schaamstreek is Gentl een echte aanrader! Gentl is o.a. bij BOL.com te koop voor mannen en vrouwen.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie