Oefenen met scheren

Je bekijkt nu Oefenen met scheren

Ga je jezelf voor het eerst scheren of wil je iemand (helpen met) scheren? Afhankelijk van de scheermethode die je gebruikt is het aan te bevelen om eerst een keer te oefenen. Deze oefening is niet alleen nuttig voor het verwijderen van haar met een scheermes op het gezicht maar ook voor benen en intieme delen. In dit artikel lees je meer over hoe je met een ballon kunt oefenen.
[do_widget id=text-8]

Nodig:

  • Ballon
  • Scheerschuim
  • Wegwerpscheermesje of open scheermes
  • Stiften
  • Washandje
  • Water (in een kom)

Voorbereiding

Voor deze scheer oefening kun je het beste een ballon nemen. De ballon zal knappen als je verkeerd scheert terwijl verkeert scheren op de huid kan leiden tot een lelijke snee.

Blaas de ballon op en knoop hem dicht. Teken er eventueel een gezicht op en voor de lol ook een baard, snor of kapsel. Maak de ballon licht vochtig met een washandje. Smeer de ballon hierna in met scheerschuim: het schuim dun aanbrengen en inmasseren. Doe het scheerschuim alleen op de plaats waar je het haar weg wilt halen. Maak nu je handen schoon met water, washandje of keukenrol.

Scheeroefening

Neem een scheermesje en maak het vochtig door het in de kom met water te stoppen of onder de kraan af te spoelen. Houdt de ballon met 1 hand op zijn plek, bijvoorbeeld op een tafel. Je doel is nu om tijdens het scheren de ballon niet te laten ontploffen.

Tip: ga je in het echt scheren? Gebruik dan altijd een scherp scheermesje. Een bot mes kan de baardharen uit het gezicht trekken (epileren) in plaats van afsnijden! Dat is niet alleen pijnlijk maar een bot mesje kan de huid ook nog eens beschadigen.

Gebruik tijdens het scheren indien mogelijk beide handen: de ene hand om de huid (de ballon) strak te trekken/houden, de andere om het scheermes te hanteren. Maak rustige, zorgvuldige bewegingen en oefen geen druk uit op het mesje, laat het mesje het werk doen. Het scheermesje moet licht over de huid/ballon glijden, zowel met de haargroei mee als tegen de haargroei in. Spoel het mesje tijdens het scheren, in het potje water, zodat het scheerschuim weg is.

Deze oefening is niet alleen handig om het scheermes onder de knie te krijgen maar ook leuk en leerzaam om in de klas uit te voeren. Deze oefening is ook in te zetten als spelletje.

Wist je dat?! Turkse kappers hun leerlingen het nat scheren laten uitproberen op een luchtballon.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Esmee

    Leuke oefening, ik heb dit met de jongens van groep 8 geoefend.

Geef een reactie