Tepels scheren

Je bekijkt nu Tepels scheren

Bij veel mannen en ook bij vrouwen groeien er (zwarte) haartjes rond de tepels. Het haar op die plek is lastig om te scheren omdat de (soms) lange haartjes vlak rond of zelfs op de tepel groeien. Bovendien is er een grotere kans dat je jezelf op die plek snijdt.
[do_widget id=text-8]

Het haar rond en op de tepels verwijderen

Als de haartjes zich rond de (gladde) delen van de tepel bevinden kun je ze als man in één keer meenemen bij het scheren van de borstkas. Heb je er als vrouw last van, of groeien de haartjes bij jou als man op de tepel en niet op een goed bereikbare plek voor een scheermes dan is ons advies om de haartjes niet met een scheermesje te verwijderen maar ze voorzichtig uit te trekken met een pincet.

De huid van de tepels is namelijk een gevoelig gebied. Het is geen plek waar je een snijwondje van een scheermes wilt hebben. Als je de haartjes wegscheert verhoog je bovendien de kans op ingegroeide haartjes en irritatie. Het ontharen van de tepels door te scheren is vaak maar van korte duur, binnen enkele weken zullen de zwarte haartjes weer zichtbaar zijn. Ook waxen raden we niet aan vanwege de gevoelige huid. Het uittrekken met een pincet kan misschien even pijnlijk zijn (valt mee) maar het is vele malen veiliger met een beter en langdurig resultaat.

Taboe op tepelhaar (vrouw)

Er rust een taboe op het feit dat ook vrouwen last kunnen hebben van haargroei rond de tepels. Het is echter volstrekt normaal dat een vrouw (en ook man) hier last van heeft. Dat heeft niets met mannelijkheid te maken maar is onder andere genetisch bepaald en mede afhankelijk van hormonen. Het is dus een normaal verschijnsel maar alleen niet iets waar veel vrouwen over praten. Heel veel vrouwen hebben hier en daar een (flinke) haar rond de tepelhoven en soms ook op en tussen de borsten. Lees hier meer over het verwijderen van haren op en rond de borsten (vrouw). Gelukkig is het uitrekken met een pincet een makkelijke en snelle oplossing om de haartjes te verwijderen.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren


Fotocredits: “Walking” and “The Great Torchbearer”, uitsnede, davisson123

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Lucas

    Bij mij groeien er wel al lange zwarte haren rond de tepels, maar verder heb ik nog maar weinig borsthaar. Komt dat nog? Want nu vallen die haarbosjes bij mijn tepels wel erg op. Sommige andere jongens hebben wel gewoon normaal borsthaar (en veel ook niet).

Geef een reactie