Als vrouw je gezicht en bovenlip scheren

Je bekijkt nu Als vrouw je gezicht en bovenlip scheren

Waxen wordt beschouwd als de heilige graal bij het ontharen van het vrouwelijk lichaam omdat je daarmee elk haartje volledig uit het haarzakje trekt. Maar er is nog een methode om het gezicht te scheren, die is in elke badkamer aanwezig: het scheermes.
[do_widget id=text-8]

Waarom als vrouw je gezicht scheren?

Door te scheren snijdt je het haar tot vlak op de huid af, in plaats van de hele haarzakje er uit te trekken zoals dat met epileren en harsen gebeurt. Het nadeel van scheren is echter dat je het vaker moet herhalen. Scheren is het overwegen waard als je kleine gebieden wilt ontharen, zoals de bovenlip, kin en bakkebaarden is scheren. Het is snel, handig en verminderd de risico’s van ingegroeide haren of een reactie op de hete was.

Dit artikel gaat niet over het scheren van het gezicht voor een jongere huid / betere make-up dekking, daarover lees je in dit artikel meer.

Groeien haartjes dan niet sneller, dikker en zwarter terug?

Het antwoord daarop is nee. Door te scheren groeien er geen dikkere of zwarte haren terug, je scheert slechts het bovenste deel van de haar weg en laat de haarwortel intact. Je verandert daarmee niet de vorm en eigenschappen van de haar. Die zijn bepaald in de haarwortel die bij het scheren intact blijft. Lees hier meer over deze hardnekkige mythe.

Het is bovendien onwaarschijnlijk dat je dikke zwarte stoppels op je gezicht krijgt door te scheren. De haartjes van vrouwen groeien in tegenstelling tot mannen, door een gebrek aan testosteron, meestal uit tot fijne, pluizige, donshaartjes die nooit zichtbare stoppels kunnen vormen. Scheren kan dus geen kwaad.

Hoe scheren?

Om de donshaartjes op het gezicht en bovenlip snel te verwijderen pak je een scheermes. Dat mag een Venus scheermes zijn maar een nieuw scheermes wat normaal verkocht wordt aan mannen voldoet ook prima. Scheer je bij voorkeur na een warme douche, wanneer de huid vochtig en warm is. Gebruik wel scheerschuim of scheergel om de huid te beschermen en de haartjes zachter te maken. Er is speciaal scheerschuim voor vrouwen met een prettige geur. Scheer de haartjes af met de haargroei richting mee. Spoel je gezicht af met lauw water en vervolgens nogmaals met koud water.

Stoppen met waxen?

Klaar om afscheidt nemen van het waxen en harsen van je gezicht? Met het scheren van de bovenlip is niks mis mee, maar gezien het aantal keer dat je moet scheren en de huidirritatie die het op kan leveren is waxen soms een betere optie. Hoewel waxen ook zijn bijwerkingen heeft zijn de resultaten langduriger (je verwijderd de haar met zijn wortel). Het kan echter geen kwaad om als vrouw je te scheren dus wat let je om het eens te proberen. Scheren is bijvoorbeeld een mooie optie om tussen de afspraken bij de schoonheidsspecialist je haartjes kort te houden.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren


Fotocredits: Day 40/365-Just One of the Guys!, uitsnede / bewerkt, Darion

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie