Scheren met een scheermesje is pijnlijk

Je bekijkt nu Scheren met een scheermesje is pijnlijk

Wie zich regelmatig met een scheermesje scheert, kent het probleem wel waarover wij een vraag kregen van Jeroen. Jeroen ervaart dat het scheren met een scheermesje pijnlijk is en vraagt zich af wat daarvan de oorzaak van is en wat hij er aan kan doen.
[do_widget id=text-8]

Scheermesje is bot

De meest voorkomende oorzaak van dat scheren met een scheermesje pijn doet, is dat het mesje vervangen moet worden. Als een scheermesje bot is wordt het steeds lastiger om de haartjes in een vloeiende korte haal af te scheren. Een scherp scheermesje scheert zonder moeite de haartjes af, maar naarmate het mesje slijt krijgt het daar steeds meer moeite mee. Een bot scheermesje ‘trekt’ als het ware een beetje aan de haar, voordat die alsnog wordt afgeschoren. Veel mensen zullen dit trekkerig gevoel wel herkennen.

Trekkerig gevoel? Tijd om je scheermesje te vervangen!

Dat de baardhaartjes niet in een vloeiende beweging af worden geschoren en de mesjes kort aan de haar ‘trekken’, zorgt er voor dat scheren pijnlijk is. Een bot scheermes zorgt er voor dat een haar niet netjes af wordt gesneden. De haar wordt rafelig uiteen getrokken en dat kort trekken geeft een vervelend pijnlijk gevoel. Een oud of bot scheermesje is bovendien vaak ook nog eens de oorzaak van scheerbultjes, ingegroeide haartjes en een jeukende huid na het scheren. Tijd om je scheermesje te vervangen dus.

Goede voorbereiding belangrijk!

Hoewel in bijna alle gevallen een bot scheermesje de oorzaak is van een
pijnlijke scheerbeurt kan het ook zo zijn dat de voorbereiding niet goed wordt gedaan. Maak de huid voor het scheren goed nat met warm water, breng een dunne laag scheerschuim aan en kalmeer de huid na het scheren door het restje scheerschuim met koud water weg te spoelen. Scheer bovendien met korte halen en spoel elke keer het scheerschuim en de haartjes van tussen de mesjes met water. Lees hier meer over hoe je het beste jezelf kunt scheren.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Zelders

    Ja klopt wel, versleten scheermesjes blijven haken in de haren in plaats van ze vloeiend af te scheren.

Geef een reactie