Schaamhaar vagina scheren gevaarlijk?

Je bekijkt nu Schaamhaar vagina scheren gevaarlijk?

Het scheren van het schaamhaar in de schaamstreek (inclusief vagina) lijkt op het eerste gezicht ongevaarlijk. Toch krijgen we regelmatig de vraag of er risico’s verbonden aan verbonden zijn. Dit artikel geeft enkele scheertips om de risico’s te beperken.
[do_widget id=text-8]

Risico’s scheren vagina

Wees gerust, het is niet gevaarlijk om je vagina te scheren. Het scheren van de schaamstreek is echter wel een secuur klusje. Het laatste wat je daarbij kunt gebruiken is haast. Neem daarom de tijd en scheer met een vaste en rustige hand.

Wees voorzichtig en voorkom dat je jezelf snijdt. Gebruik daarom altijd een schoon en scherp scheermesje en een spiegel om te zien wat je nu precies aan het doen bent. Ook is het handig wanneer je op je hurken gaat zitten. Je kan er beter bij en de huid wordt zo vanzelf strak getrokken (TIP: hurk boven een spiegel zodat je alles goed kunt zien).

Ons advies is daarnaast om in plaats van scheerschuim gebruik te maken van andere scheerproducten. Door het scheerschuim zie je niet goed waar je scheert, gebruik daarom liever scheergel of nog beter: scheerolie. Het is daarnaast aan te raden om eventuele lange haartjes eerst kort te trimmen met een schaar of tondeuse.

De huid rond je vagina is bovendien gevoelig. Gebruik maken van botte (te vaak gebruikte) mesjes kan irritatie geven (rode huid, bultjes, jeuk). Ook droog scheren (zonder scheerschuim) kan irritatie geven. Zorg er daarom voor dat je voor het scheren de haartjes zacht zijn gemaakt met water (bijvoorbeeld in bad, onder de douche of door er een natte handdoek op te leggen). Scheer in het begin met de haarrichting mee, dit verkleint de kans op huidirritaties (de zogenaamde rode bultjes), ingegroeide haren en een branderig gevoel.

Meer over het scheren van je vagina lees je hier.

Toch een wondje?

Ontstaat er bij het verwijderen van de haartjes toch een wondje? Stelp het bloeden, bijvoorbeeld met een stukje wc-papier (wees gerust, als je jezelf al snijdt zijn het meestal maar kleine wondjes). Ontsmet het wondje indien nodig en verzorg het de komende dagen goed. Vanzelfsprekend houd je de geschoren schaamstreek goed schoon. Was dagelijks met water (bij voorkeur zonder zeep).

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie