Kwaliteit scheerapparaat beoordelen

Je bekijkt nu Kwaliteit scheerapparaat beoordelen

De aankoop van een nieuw scheerapparaat is een investering die je maar eens in de zoveel jaar doet. Het apparaat moet jarenlang, elke dag opnieuw, je gezicht vrij van haren te maken. In dit artikel lees je welke factoren volgens ons primair van belang zijn voor de kwaliteit van een scheerapparaat. Onderstaande kwaliteitscriteria hanteren wij in onze reviews en helpen om bij elk scheerapparaat een zo objectief als mogelijk kwaliteitsoordeel te geven. Als gebruiker kun je deze onderwerpen ook gebruiken in je zoektocht naar een nieuw scheerapparaat.
[do_widget id=text-8]

Woord vooraf

Voordat we de kwaliteitscriteria die wij gebruiken voor onze reviews toelichten willen we benadrukken dat de kwaliteit wordt bepaald door moeilijk definieerbare begrippen als ‘scheerkwaliteit’ en ‘huidirritatie’ die bovendien zeer sterk afhankelijk zijn van de ‘huid- en haareigenschappen’ van gebruikers. Daarnaast spelen ook een groot aantal subjectieve zaken zoals hanteerbaarheid, vorm en prijs een rol. Wat de een fijn, mooi of goed vindt is voor de ander onprettig, lelijk en slecht. De kwaliteitscriteria (en beoordeling) is daarom in veel gevallen subjectief en persoonlijk. Daarnaast is er soms ook nog een sterke voorkeur voor een bepaald type scheerapparaat of merk, bijvoorbeeld door voorafgaande scheergewoonte met een apparaat van het type waarmee men zich gewend is te scheren.

Kwaliteitscriteria scheerapparaat

Wij hanteren en verwerken op scheertips.com de volgende beoordelingssystematiek in onze reviews:

 1. Scheerresultaat (samengesteld uit gladheid’, ‘gelijkmatigheid’, ‘bereikbaarheid van moeilijk te bereiken plaatsen’ en ‘gemak waarmee lange haren worden geschoren’);
 2. Scheersnelheid (samengesteld uit ’totaal indruk van de snelheid ‘en ‘gladheid na 1 minuut scheren’);
 3. Huidirritatie (reageert onze huid op het apparaat door bijv. jeuk of bobbeltjes);
 4. Hanteerbaarheid van het apparaat tijdens het scheren (zoals: grip, moeilijk bereikbare plaatsen);
 5. Neveneffecten (zoals temperatuur scheerkoppen, geluid en trillingen);
 6. Gemak van reinigen, opruimen, etc.
 7. Accuduur (gebruiksduur en tijd opladen)
 8. Aanwezigheid accessoires (bijv. tondeuse of reinigingsstation).

Daarnaast kijken we naar de zeer subjectieve aspecten:

 • Ontwerp / design
 • Prijs

Kijkend naar deze onderwerpen, wat vinden wij dan de beste scheerapparaten van dit moment? We hebben de Braun 9 series en Philips 9000 serie als beste getest. Lees er hier meer over.

Conclusie

Bovenstaande criteria kunnen je helpen om de kwaliteit van een scheerapparaat te bepalen. Onze ervaring is dat scheerapparaten zich goed laten vergelijken op deze onderwerpen. In de reviews op deze website kun je onze beoordelingen lezen. Het algemene advies op basis van de vele scheermachines die we hebben gereviewd is daarbij dat je soms beter wat meer kunt betalen voor een goed scheerapparaat. Je moet het elke dag zorgeloos kunnen gebruiken voor een glad scheerresultaat zonder huidirritatie. Je doet immers meerdere jaren met één apparaat, een scheerapparaat van 200 euro dat je 5 jaar lang gebruikt kost dus in feite maar 40 euro per jaar! Dat is goedkoper dan scheren met scheermesjes die je om de zoveel weken moet vervangen.
[do_widget id=text-9]

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

 1. Alex

  Ik vind ontwerp/design juist wel belangrijk, het apparaat ligt prominent in de badkamer. Maar ik begrijp dat dit een subjectief onderwerp is: wat ik mooi vind, vinden anderen mogelijk niet mooi…

Geef een reactie