Verschillen Braun 9 Serie scheerapparaten

Je bekijkt nu Verschillen Braun 9 Serie scheerapparaten

Van de Braun Series 9 scheerapparaten zijn een vijftal verschillende types geinstroduceerd, namelijk: Braun Series 9 9095CC, 9090CC, 9050CC, 9040SWD en de 9030S. In dit artikel beschrijven we wat de verschillen zijn tussen deze Braun Series 9 scheerapparaten en geven we je een koopadvies. Tip: lees de review van de Braun Series 9.

Overeenkomsten en verschillen

De scheerkop en technologie is in alle apparaten gelijk maar het verschil zit hem in de mogelijkheid om droog en nat te scheren en de optie om wel of geen reinigingsstation te nemen. Het prijsverschil tussen de duurste variant (droog/nat scheren + reiniging station) en de goedkoopste variant (droog scheren) bedraagt ongeveer 120 euro.

Overzicht van de verschillen

Eigenschappen9095CC9090CC9050CC9040S9030S
Prijs449359419299299
KleurZilverZilverZwartZwart/blauwZwart/Grijs
ReinigingssysteemJaJaJa  
+ programma selectieJaJa   
+ actief drogenJaJaJa  
Nat en droog scherenJa  Ja 
Met stroom snoer/snoerloos scherenNee/JaJa/JaJa/JaNee/JaJa/Ja
Waar te koop?Bol.comBol.comBol.comBol.comBol.com

Koopadvies

Zoals je in onze review kunt lezen is het basismodel (de 9030S) een prima keuze voor wie niet te veel geld kwijt wil zijn maar wel wil scheren met de beste scheertechnologie. Die scheertechnologie is namelijk voor dit basismodel hetzelfde als die van duurdere modellen. Koop de Braun Series 9 – 9030S hier. Het scheerresultaat is dus gelijk, alleen krijg je er geen reinigingsstation bij en moet kun je met dit apparaat niet droog en nat scheren. Wil je wel droog en nat kunnen scheren? Kies dan voor de 9095CC of de 9040S. And last but not least: wij constateren in onze review dat het scheerapparaat zeer regelmatig schoongemaakt moet worden omdat er anders tijdens het scheren wat losse haartjes uit vallen. Hoewel wij een reinigingsstation niet perse nodig vinden kunnen we ons voorstellen dat dit de reden is om een model te kiezen waar een reinigingsstation bij zit: de 9095CC, de 9090CC en de 9050CC. De 9095CC is dus het meest compleet en daarmee ook het duurst.

Twijfel je nog over welk apparaat je wilt hebben? Wij helpen je graag met je keuze, stel je vraag hieronder en je krijgt van ons advies.

Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Bert

    Precies, gewoon het basismodel kopen. Zo’n reinigingstation is leuk voor de heb, maar echt praktisch? Nee. Bespaart je een hoop geld.

  2. Leon

    Wat is verschil tussen 9295cc en 9296cc ?

Geef een reactie