Razorpit review: scheermesjesreiniger

Je bekijkt nu Razorpit review: scheermesjesreiniger

Ik moet eerlijk zijn, toen mij werd gevraagd om de RazorPit te reviewen was ik sceptisch. De RazorPit bestaat slechts uit een rubberplaatje in een plastic houder. Op het rubberplaatje breng je scheerschuim of zeep aan waarna je het scheermes 4-5 keer naar voren duwt over het strijkoppervlak. Daarmee zou mijn scheermes voor een zeer lange tijd zo scherp als een nieuw scheermes blijven. Tot wel 150 scheerbeurten lang en een 6x langere levensduur van de mesjes.

Niet slijpen maar reinigen

Voordat ik mijn ervaringen deel wil ik eerst een misverstand uit de wereld helpen. De fabrikant doet door de naam (RazorPit is a Razor Blade Sharpener) voorkomen dat het een vorm van slijpen is wat het apparaat doet. Niets is minder waar, het apparaat slijpt de mesjes niet scherp maar maakt ze alleen schoon. De fabrikant meldt op hun eigen website de definitie van ‘sharpener’: The dictonary defines a sharpener as “any implement that is used to make something (an edge or a point) sharper.”. That is why we used the word sharpener. The implement used is micro-cleaning the blade using the patented friction technology. De Nederlandse distrubeteur heeft er gelukkig voor gekozen de RazorPit onder de noemer ‘scheermesjesreiniger’ te verkopen, een scheermesjesreiniger die voor schone en scherpe scheermesjes zorgt.

Koop nu de Razorpit voor 19,95 euro (20% korting)

De test

Voor deze review heb ik de RazorPit enkele weken getest met twee Gillette Mach3 scheermesjes. Eén van de mesjes dient als controle door de levensduur te testen door het na het scheren alleen af te spoelen met water. Het andere mesje wordt op levensduur getest door na elke scheerbeurt de RazorPit te gebruiken.

Het controlescheermesje heb ik ongeveer 9 keer kunnen gebruiken. Geen slecht resultaat voor iemand die een vrij zware baardgroei heeft en dagelijks moet scheren. Daarbij moet ik wel de kanttekening plaatsen dat ik het mesje na elke scheerbeurt met warm water heb afgespoeld en daarna gepoogd heb zo goed als mogelijk droog te maken. De toon is gezet, met de Razorpit moet de levensduur van de mesjes flink omhoog kunnen volgens de fabrikant.

Het nieuwe scheermes is na elke scheerbeurt met behulp van de RazorPit gereinigd zodat de microscopisch kleine deeltjes zoals huidresten, huidvetten en kalk verwijderd werden. Na 10 scheerbeurten was het scheren nog steeds comfortabel, maar hoe lang zou het mesje het nog volhouden nu de levensduur van het controlemesje bereikt is? Ook bij twee keer de levensduur van het controlemesje ondervond ik verbazingwekkend nog geen problemen, het scheren was nog steeds comfortabel. Pas bij het bereiken van ruim 40 keer scheren had ik het idee dat het mesje wat minder goed en comfortabel zijn werk deed en heb ik besloten de test te beëindigen.

razorpit-instructions-use

Conclusie

De eindstand is verbazingwekkend. Door zeep- en huidresten van het scheermesje te verwijderen met behulp van de Razorpit kon ik ruim 4x langer doen met het scheermesje. En dat terwijl ik dacht dat ik door het met warm water afspoelen ik het scheermes van vuil en zeepresten reinigde. Niet dus. Daarmee was mijn oorspronkelijke scepsis onterecht, de razorpit doet goed zijn werk. Het verwijderd zeep en huidresten die je met alleen water nooit van de mesjes kunt verwijderen. De test laat zien dat de levensduur van een scheermesje aanzienlijk verlengt kan worden als je het maar regelmatig reinigt. Dat reinigen kan je doen met deze uitstekend presterende RazorPit, maar de handige doe-het-zelver kan hetzelfde resultaat bereiken met een handdoek of oude spijkerbroek.

Koop nu de Razorpit voor 19,95 euro (20% korting)

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Edwin

  Een erg goede tip dit. Ik heb de razorpit nu een tijdje in gebruik en het is verbazingwekkend wat een beetje schoonmaken met de levensduur van de mesjes doet. Een echte aanrader dus dit apparaatje! Heeft mij al veel geld bespaard

  1. ew

   even een paar keer over de blanke onderarm halen heeft hetzelfde effect en is gratis. Scheer me al 3 maand met hetzelfde mach3 mesje ! Wel scheren na de baard even een tijdje bevochtigd te hebben.

 2. Dre

  gewoon in de azijn ,kost een fraktie

  1. Herman

   Hallo Dre,

   Dat klinkt interessant, je scheermesjes reinigen met azijn. Kun je iet smeer toelichting geven hoe dat in zijn werk gaat? Veeg ik ze schoon met azijn of leg ik ze gewoon in de azijn? Heb je een idee hoe het ongeveer werkt? Lost de azijn de vetten en zepen op?

   Alvast bedankt voor je toelichting!

Geef een reactie