Review: Wilkinsons Sword Xtreme 3

Je bekijkt nu Review: Wilkinsons Sword Xtreme 3

Wegwerpscheermesjes zijn hygiënisch en makkelijk in gebruik. De kwaliteit van de mesjes laat echter vaak wat te wensen over, leert onze ervaring. Het resultaat voelt niet zo glad aan, je maakt kleine wondjes en ze laten vaak een branderig en jeukend gevoel achter.

Wij waren dan ook vrij sceptisch toen we de Xtreme 3 wegwerpmesjes mochten testen, ondanks de belofte van Wilkinson van “een zachte en comfortabele scheerbeurt dankzij drie kwaliteitsmesjes”. In deze review beschrijven wij onze ervaringen met dit mesje.

De Xtreme 3

De mesjes komen in een verpakking van vier. De Xtreme 3 is uitgerust met drie buigzame mesjes op een roterende kop, waarmee ze de contouren van je gezicht kunnen volgen. Bovendien zijn ze voorzien van twee hydraterende strips die vitamine E, aloë vera en jojoba afgeven tijdens het scheren. Daarom hoef je geen scheerschuim te gebruiken. Je gezicht nat maken is voldoende.

Hoe scheert het?

Wat direct opvalt is dat het mesje erg degelijk aanvoelt in vergelijking met goedkope wegwerpmesjes. Het handvat is voorzien van een stevige rubberen grip wat lekker vasthoudt.

We maken het gezicht nat en beginnen met onze scheerbeurt. De mesjes buigen inderdaad mee. Dit merk je goed als je bijvoorbeeld je kin aan het scheren bent. De Xtreme 3 laat over de gehele breedte een glad resultaat achter, in tegenstelling tot mesjes die niet meebuigen. Dit is erg fijn, omdat je dan dus maar één keer over je huid moet met het mesje. Samen met de verzachtende oliën die de strips afgeven, leidt dit tot een aangename, zachte scheerbeurt. Enige minpuntje is misschien dat de mesjes wel erg scherp zijn, en je dus moet uitkijken met puistjes en moedervlekken. Ik wist niet eens dat ik een puistje had onder mijn kin, maar nu dus wel.

Het resultaat

Om de gladheid te testen van je gezicht kun je een stukje papier gebruiken. Vouw het dubbel en wrijf met de rand over je huid en luister. Als er nog haartjes zitten, hoor je via je schedel een soort schuurpapiergeluid. Wij gebruiken deze beproefde methode en ik moet zeggen dat je bijna niks kan horen. Mijn huid is zo glad als het papier zelf. Afgezien van de paar druppeltjes bloed onder de kin ben ik dus erg in mijn nopjes over het resultaat.

Conclusie

Wij zijn aangenaam verrast. Wilkinson maakt zijn belofte waar en dat voor een prijs die ver onder die van herbruikbare mesjes ligt. De Wilkinson Sword is dan ook een prima keuze voor wie de kwaliteit van een gewoon scheermes wil, maar het gemak van een wegwerpmesje! Kijk alleen uit voor puistjes… De Wilkinson Sword Xtreme 3 scheermesjes koop je onder andere bij BOL.com

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Pete

    Fijn mesje, voorheen gebruikte ik die van BIC, maar dit wegwerpmesje is beter!

Geef een reactie