Gillette Fusion Proglide en Proglide Power review

Je bekijkt nu Gillette Fusion Proglide en Proglide Power review

De Gillette Fusion Proglide is in 2011 geïntroduceerd en is de opvolger van de succesvolle Fusion. Is het scheersysteem ook echt zoveel beter dan wordt beweerd? In deze review testen we dat voor je uit!

Gillette Fusion proglide

De Fusion Proglide bestaat net als zijn voorganger, de Fusion, een vijftal scheermesjes. De Fusion Proglide verschilt van zijn voorganger, de Fusion, op een aantal punten. Dunnere, fijnere mesjes zorgen er voor dat het scheersysteem makkelijker over de huid glijdt en minder aan de haartjes ‘trekt’. De mesjes zouden een speciale weerstand reducerende coating bevatten. Ook zijn de lubrastrip (breder, verzorgende ingrediënten), het handvat en het precisiemesje verbeterberd. Opvallend is het nieuwe verdeelsysteem aan de onderkant van het scheerblad waardoor het overtollige scheerschuim weggehaald wordt. Een stabilisator zorgt er voor dat de afstand tussen de afzonderlijke mesjes gelijk blijft. Naast een normale versie is er ook een elektrische Power variant beschikbaar.

Fusion Proglide Power

Daarnaast heeft Gillette ook een Gillette Fusion Proglide Power geïntroduceerd. Dit apparaat heeft een klein motortje (vergelijkbaar met een tandenborstel) in de houder dat microtrillingen creëert. Daardoor zouden de mesjes nog zachter en met minder wrijving en irritatie over de huid glijden. Een extra voordeel aan de Gillette Fusion Proglide Power ten opzichte van de gewone Gillette Fusion Power is de Microkam. Dit kammetje zorgt dat de haartjes in de juiste positie door de mesjes heen glijden.

Koop de Gillette Fusion Proglide Power nu tijdelijk met 8% korting!

Testresultaat

Hoewel de Fusion Proglide Poower iets duurder is in aanschaf scheert het mesje naar ons idee iets beter dan de normale Proglide. De voornaamste reden hiervoor is waarschijnlijk de microkam onderaan het scheermes die de huid strak duwt en de haartjes recht voor de mesjes brengt. Zowel de Proglide als de Proglide power geven uitstekende resultaten bij een baard van drie dagen oud. Het mes glijdt soepel over de huid en de scherpe mesjes weten ook dikkere haartjes glad tot op de huid af te snijden. In beide gevallen resulteerde dit in een zeer glad scheerresultaat. Zowel de Proglide als de Proglide power beoordelen we als zeer goed, de mesjes zijn op dit moment als de beste beoordeeld door onze testpanelleden en door vele andere consumententests.

Conclusie

Het nieuwe Gillette Fusion ProGlide Scheersysteem is een significante verbetering in scheerprestatie
en comfort ten opzichte van Gillette Fusion. Wij beoordelen de Fusion Proglide dan ook als een van de beste scheermesjes op dit moment de markt. De Fusion Prolide Power beoordelen we zelfs nog beter, niet vanwege het trillende elektromotortje maar vanwege de microkam voor de mesjes. De microkam lijkt een simpele maar zeer doeltreffende verbetering voor het scheren.

Koop de Gillette Fusion Proglide Power nu tijdelijk met 8% korting!

Koop de normale fusion proglide of de losse scheermesjes.

Voor wie nog een oude fusion gebruik of in de la heeft liggen: de proglide mesjes passen prima op het handvat van de oude fusion.

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Mark

    Dank voor jullie tip. Ik wil mijn oude Mach3 vervangen voor een nieuwe mesjessysteem. Dat wordt dus de Proglide Power!

  2. Tom

    Ik heb ook de Fusion Proglide Power en ben er zeer tevreden over. Hij scheert naar mijn idee weer iets beter dan de oude Fusion. Ik scheer overigens niet met het trilapparaatje aan, het mesje zelf doet met dat kammetje aan de voorkant al zeer goed zijn werk! Aanrader dus! Krijg van mij 5 sterren

  3. L. Ras

    Ik heb de proglide power kort in gebruik. Zeer tevreden. Voorbehandeling ook belangrijk zoal het gezicht goed warm maken en het gebruik van een pre shave. Razorpit ook een aanrader. Maandenlang gebruik van een mesje.

Geef een reactie