Review Wilkinson Sword Hydro 5 scheermes

Je bekijkt nu Review Wilkinson Sword Hydro 5 scheermes

Wilkinson is een van de bekendste en beste fabrikanten van scheermesjes. Vandaag review ik het Wilkinson Sword Hydro 5 scheermes.

Het Wilkinson Sword Hydro 5 scheermes van buiten

De Hydro 5 is het nieuwste Wilkinson scheermes. In de houder zitten vijf mesjes voor een glad scheerresultaat. De term ‘hydro’ wijst op de eerste echte vernieuwing van dit Wilkinson scheermes. Normaal gesproken zit de hydraterende gel namelijk in een strip onder de mesjes. Veelvuldig afspoelen met water zorgt er dan voor dat de gelstrip sneller slijt dan het mesje zelf. Het gevolg is een schralere huid en vaker het mesje vervangen voordat het eigenlijk nodig is.

De nieuwe ‘hydro’ mesjes van dit Wilkonson scheermes bieden de oplossing. De scheermesjes hebben een reservoir waarin de hydraterende gel zit. Die gel komt vrij wanneer het mesje in contact komt met water en je gezicht. Wanneer de gel op is moet je het scheermes vervangen.

Het mesje is te bevestigen op een stoere houder die ergonomisch gevormd is naar de hand. Handig is ook dat je door het reservoir met hydraterende gel achterover te klappen, een extra mesje op de achterkant van de houder kunt gebruiken. Met deze precisie trimmer kun je de contouren en details in je gezicht netjes scheren.

Het Wilkinson scheermes in gebruik

De eerste opvallende eigenschap is het comfort van de vijf mesjes. Tijdens het scheren voel ik duidelijk hoe de beschermende randen rondom de mesjes de huid strakker trekken. Door de vijf mesjes gaat het scheren vloeiend. Het resultaat mag er dan ook zijn! De huid voelt glad aan na het scheren en ik heb geen last van stoppels. Tijdens het scheren voel ik hoe de gel een dun laagje op de huid legt, als een extra bescherming tegen de mesjes. De huid voelt niet beschadigd aan en het brandende gevoel na het scheren heb ik niet één keer gevoeld.

Conclusie over de Wilkinson Sword Hydro 5

Door het grotere scheerblad en de gel is het scheren met dit Wilkinson scheermes een prettige ervaring. Voor verbetering vatbaar is het mechaniek om het reservoir tijdens het scheren om te klappen. De vijf mesjes en het goed gevulde hydro-reservoir zorgen voor een glad resultaat en een huid die tijdens het scheren beschermt aanvoelt. In combinatie met de langere levensduur al met al een scheermes dat ik je van harte aanbeveel. De Hydro 5 is onder andere bij bol.com te koop.

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie