Philips Aquatouch scheerapparaat review

Je bekijkt nu Philips Aquatouch scheerapparaat review

Met het Philips Aquatouch scheerapparaat (S5400) kan je zowel nat als droog scheren. Door de innovatieve werking van de scheerhoofden zou het hele gezicht makkelijk te scheren moeten zijn. Philips claimt dat je jezelf gladder scheert doordat mesjes de haartjes eerst optillen voor ze worden afgesneden. Tot slot is Philips erg enthousiast over het gemak waarmee je het apparaat schoon maakt. In de Philips Aquatouch scheerapparaat review testen wij of dit klopt.

Hoe ziet de Philips Aquatouch eruit en hoe werkt het?

De nieuwe Philips Aquatouch is een mooi en modern vormgegeven apparaat. De ergo dynamische handgreep loopt over in het scheervlak. Hierop zijn drie scheerhoofden bevestigd. De scheerhoofden zijn flexibel en kunnen verschillende richtingen op bewegen. Daardoor volgen ze de contouren van het gezicht. De scheerhoofden hebben een afgerond profiel waardoor ze zachter voor de (gevoelige) huid zijn. Met de Aquatouch scheerapparaten kun je droog en nat scheren, met gel of schuim, zelfs onder de douche. Het apparaat wordt geleverd met een extra precisietrimmer.

Hoe is de Philips Aquatouch in gebruik?

Het belangrijkste van de Philips Aquatouch scheerapparaat review is natuurlijk de gebruikservaring. Om te beginnen het scheren zelf. Het apparaat beweegt soepel over de huid en na het scheren voelt de huid echt glad aan zonder stoppels. Dit scheerapparaat verwijdert de haren goed tot tegen de huid zonder wondjes en sneetjes. Ook heb ik geen last gekregen van huidirritatie na het scheren. Zelf ben ik niet iemand die er van houdt om met een scheerapparaat en scheerschuim aan de slag te gaan, maar voor deze review heb ik het toch een keer geprobeerd. Het voelt prettig aan op de huid en ik kan snappen waarom mensen dat doen. Het resultaat is even glad als zonder scheerschuim scheren met het apparaat, dus zelf houd ik het bij droog scheren.

Het apparaat wordt opgeladen via een snoer dat in de handgreep moet worden gestoken. De accu deed het bij mij ongeveer voor 40 minuten. Een goed resultaat. Het display vind ik ook erg duidelijk. Het geeft natuurlijk een indicatie van de batterij, maar het geeft ook aan wanneer het apparaat gereinigd moet worden. Het afspoelen van de scheerkamer gaat makkelijk onder de kraan met water. Dat is gebruiksvriendelijk, want je hoeft niet meer met het borsteltje te reinigen. Ook gaat het verwisselen van het scheerhoofd met de precisietrimmer erg makkelijk. Ook de trimmer doet wat hij moet doen.

Onze conclusie van de Philips Aquatouch scheerapparaat review

De Philips Aquatouch verenigt inderdaad de beste eigenschappen van nat en droog scheren. Het resultaat is erg goed. Het apparaat scheert de huid goed glad zonder stoppels. De conclusie van onze Philips Aquatouch scheerapparaat review is dan ook positief! Wij raden de aquatouch aan voor wie op zoek is naar een betaalbaar maar erg goed scheerapparaat dat jarenlang mee gaat. Bijkomend voordeel: je kunt er ook mee onder de douche scheren!

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Roy

  HEb deze ook, prima scheerapparaat. Alleen het lichaam gaat er niet goed mee, maar verder prima voor mijn gevoelige huid.

  1. Herman (Redactie)

   Hallo Roy,

   Het apparaat zelf is niet echt geschikt voor het lichaam (zoals de meeste scheerapparaten), tenzij je eerst de lange haren goed inkort met de trimmer. Dan lukt het uiteraard wel om het lichaam glad te scheren.

   1. Tommy

    is het geschikt voor het hoofd?

Geef een reactie