Scheerapparaat scheert niet meer glad!

Je bekijkt nu Scheerapparaat scheert niet meer glad!

Een scheerapparaat kan in de loop van de tijd steeds slechter gaan scheren. Hoewel het elektrische apparaat zelf lange tijd mee gaat, zijn het vooral de scheerkoppen van de machine die slijten. Soms slijdage door de (dagelijkse) roterende bewegingen die de machine maakt, van wel tot 14.000 trillingen per minuut. De belangrijkste reden dat een scheerapparaat niet meer glad scheert is doordat de scheerkoppen na verloop van tijd bot worden.
[do_widget id=text-8]

Steeds slechter scheren

De scheerhoofden worden bot onder invloed van huidvetten, haartjes en luchtvochtigheid. Als dat het geval is moet je steeds vaker en langer met het apparaat over hetzelfde stukje huid om het glad te krijgen. Soms lukt dat zelfs helemaal niet meer en worden de haartjes gewoon slecht, erg rafelig of zelfs helemaal niet meer weggeschoren.

Scheert je scheerapparaat slecht en niet goed meer glad dan is het dus meestal te wijten aan de scheerhoofden en is het tijd om ze te vervangen. Daarvoor zijn een aantal kant en klare ‘kits’ te koop. Je vernieuwt daarmee zelf eenvoudig de scheerkoppen, vaak slechts door de oude koppen los te klikken en de nieuwe op die plaats vast te klikken. In veel gevallen heb je geen gereedschap nodig. Als het goed is scheert je scheerapparaat na het vervangen weer als nieuw, in plaats van slecht en niet glad.

Scheerkoppen vervangen voor scherpe

Nieuwe scheerkoppen koop je gewoon online bij verschillende webshops, zoals bijvoorbeeld bol.com. Daar kun je vrijwel alle merken (Philips, Braun, etc.) krijgen. Houdt er rekening mee dat je ongeveer elke 2 a 3 jaar nieuwe scheerkoppen in het apparaat moet steken om slecht scheren te voorkomen. Uiteraard is dit zoveel eerder of later afhankelijk van de mate van gebruik. Zeker gezien de kosten raden we aan om ze alleen te vervangen wanneer je merkt dat dit nodig is, en dit niet preventief te doen. >Klik hier voor nieuwe scheerkoppen. (Tip: gebruik daar de zoekfunctie om het typenummer op te zoeken).

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Admin

    Bij mij waren het inderdaad de scheerkoppen die er voor zorgden dat ik niet meer glad scheerde met mijn scheerapparaat. Vervangen was een eitje en nu scheert het weer goed!

Geef een reactie