Hoe werkt een epilator?

Je bekijkt nu Hoe werkt een epilator?

Een epilator of epilady is een elektrisch apparaat – steeds vaker draadloos met accu – dat haartjes van de huid verwijderd. In plaats van de haartjes af te scheren, zoals een scheerapparaat doet, trekt de epilator de haartjes razendsnel uit de huid.
[do_widget id=text-8]

Hoe werkt epileren met een epilator?

Een epilator maakt gebruik van een roterende kop vol kleine pincetjes of kammetjes, die de haartjes vastgrijpen. Door het roteren van de kop worden de haartjes met kracht uit de huid getrokken. De haartjes worden met wortel en al uit de haarzakjes verwijderd. Het proces lijkt erg op het ontharen met een pincet of harsen, maar gaat met en epilator veel sneller en makkelijker.

Verschillende soorten Epilatoren

Er zijn verschillende epilatoren of epiladys van verschillende merken te koop, maar allemaal maken ze gebruik van bovenstaande werkwijze. Wel zit er verschil in functies en accessoires per apparaat. Dit zijn de belangrijkste verschillen, die je helpen om een goede epilator te kopen:

  • Epileersnelheden: een goed apparaat heeft zowel een langzame als een snelle stand;
  • Liften van de haren: sommige apparaten zijn zo vormgegeven dat ze voordat de ‘klemmetjes’ de haren vastgrijpen ze eerst recht worden gezet / omhoog worden getild;
  • Grip en ergonomie: het ene apparaat is makkelijker vast te houden dan het andere;
    Scheerfunctie: handig voor het inkorten van lange haartjes voordat je gaat epileren;
  • Flexibele kop: een goed apparaat volgt de contouren van je huid;
  • Nat en droog: Sommige apparaten kunnen ook onder de douche gebruikt worden, al hebben wij betere ervaring met droog epileren;
  • Accessoires: sommige epilatoren hebben verschillende opzetstukken, zoals een massageborstel, scrubborstels, verschillende soorten epileerkoppen en een scheerkop.

Een goede epilator

Wij hebben de Philips SatinPerfect en de Braun Silk-epil als beste getest. Deze twee epilators doen erg goed hun werk en verwijderen de meeste haren. Ze hebben bovendien meerdere opzetstukken, mogelijkheden en accessoires. De scrubborstels helpen ingroeien van haartjes te voorkomen en de scheerkoppen zijn aangepast op de gevoelige huid. De Philips satinPerfect koop je hier. De Braun Silk-epil koop je hier.

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie