Ander type scheerapparaat kopen (wisselen van scheermethode)

Je bekijkt nu Ander type scheerapparaat kopen (wisselen van scheermethode)
roterend-of-vibrerend-folie-scheerapparaat

Heb je altijd een scheerapparaat met roterende koppen gebruikt (zoals Philips) of juist altijd een vibrerend/oscillerend folie scheerapparaat (zoals Braun) en wil je een nieuwe kopen die een andere scheerwijze heeft dan je gewend bent? Veel mensen vragen zich af of dat zomaar kan en of je dan niet te veel last van huidirritatie krijgt. In dit artikel geven we een antwoord op die vraag.
[do_widget id=text-8]
In de meeste gevallen is het geen probleem om over te stappen van een Philips naar een Braun scheerapparaat of andersom. Je huid is in staat om op korte termijn te wennen aan de gewijzigde scheermethode. Met een scheerapparaat met rotende koppen maak je vooral draaiende bewegingen over de huid terwijl je met een vibrerend/oscillerend folie scheerapparaat eerder van boven naar beneden scheert. Je huid heeft ongeveer 20-30 dagen nodig om te wennen. Vlak na het wisselen van type scheerapparaat is het mogelijk dat je tijdelijk iets meer last hebt van huidirritatie.

Wel plaatsen we de kanttekening dat als je nu tevreden bent over één van de twee typen scheerapparaat en je op zoek bent naar een nieuwe machine het voor het scheerresultaat niet nodig is om over te stappen naar het andere type. Hoewel beide typen van elkaar verschillen is onze ervaring dat beiden even goed scheren, dat geldt zeker voor de topmodellen. Alleen de wijze van scheren (rondjes maken of van boven naar beneden) verschilt, verder presteren roterende en vibrerend/oscillerend folie apparaten nagenoeg gelijk. Als je nu tevreden bent over het type scheerapparaat wat je altijd hebt gebruikt, is er dus geen reden om een nieuw scheerapparaat van het andere type te kopen.

Wij raden je op basis van onze ervaring (reviews en persoonlijke ervaring) de volgende modellen aan: de Philips S9031 of de Braun 9 series.

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Finn

    De braun 9 series is een heerlijk scheerapparaat!

Geef een reactie