Venus scheermesjes review

Je bekijkt nu Venus scheermesjes review

De scheermesjes van Venus zijn al jarenlang het meest verkochte mesjes voor vrouwen. Is dat terecht of kun je beter een ander merk of type proberen? In deze review testen we het Venus (Original) scheermes.

Gillette Venus scheerapparaat

Het Venus Original scheerapparaat heeft 3 mesjes, beschermende kussentjes voor en achter de mesjes en een strip die aangeeft wanneer het mesjes vervangen moet worden. De softgrip zorgt ervoor dat het scheerapparaat veilig en lekker in de hand ligt. De mesjes zijn zo gemaakt dat ze uiterst veilig scheren doordat ze afgeronde hoeken hebben. Daarnaast kan het scheermesje bewegen zodat je altijd in de juiste hoek scheert. Naast deze normale venus met 3 mesjes is er net als bij de mannenlijn van Gillette ook nog een variant met 5 mesjes. De review van dat scheermes lees je hier: Venus Embrace review.

Koop het Venus Original scheermesje nu tijdelijk met 10% korting

Testresultaat

Over het test- en gebruikersresultaat kan ik kort zijn. Het is geen toeval dat het Venus scheermesje al zo lang op de markt is. Wel hebben we af en toe wat moeite met de afgeronde hoeken. Die ronde vorm is soms nadelig wanneer je op lastig bereikbare plekken wilt scheren, zoals de liezen. Ook het gebruik met de ladyshape (TIP) maakt het soms lastig. Een vierkant scheermesje zou dan beter voldoen. Ook ontbreekt de lubrastrip, die bijvoorbeeld de Venus Embrace wel heeft. Ik heb geen last van wondjes en ingegroeide haardjes gekregen De Venus is al met al geen slecht scheermes en hoewel het laatste model van Venus, de Venus Embrace, net iets beter scoort zijn we zeer tevreden over de kwaliteit van dit originele scheersysteem. We beoordelen de venus Original dan ook als goed!

Bij dit testresultaat moet ik opmerken dat ik persoonlijk al 3 jaar lang gebruik maak van dit mes. Dat houd ik voorlopig ook zo en ik zie mijzelf dan ook niet snel een ander mesje kopen. Wat ik wel doe is het scheermesje regelmatig vervangen, want ik merk dat veel vrouwen te lang doorscheren met oude versleten en botte mesjes. En dat geeft dan weer een minder glad en pijnlijk resultaat, met huidirritatie tot gevolg. Dan betaal ik liever een keer voor een extra mesje dan dat ik lelijke bobbeltjes krijg.

Conclusie

Als je als vrouw op zoek bent naar een relatief goedkoop scheermes dat ook nog eens goed zijn werk doet kunnen we de Venus Original zeker aanraden. De Venus Original doet precies wat een scheermes moet doen. De houder ligt lekker in de hand. De mesjes glijden comfortabel over de huid en scheren goed glad. De Venus os dan ook een zeer goed scheermesje. Een aanrader!

Koop het Venus Original scheermesje nu tijdelijk met 10% korting

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marije

    Ik sluit me aan bij deze review, ik gebruik het mesje ook al enkele jaren. Het geeft mij een veilig gevoel vanwege de beschermende kussentjes en bovendien scheert het gewoon lekker glad op de huid. Geen last van stoppels of snijwondjes. Voor mij dus een 10!

  2. Karin

    Goed scheermesje, geen negatieve punten.

Geef een reactie