Scheermesjes in abonnementsvorm

Je bekijkt nu Scheermesjes in abonnementsvorm

Met een abonnement elke week een scherp scheermesje tegen een fractie van de kosten van normale scheermesjes uit de winkel. Klinkt aantrekkelijk, toch? In dit artikel beschrijven we hoe dit werkt, wat de kosten zijn en wat kwaliteit is.
[do_widget id=text-8]

Hoe werkt het en wat kost het

Bij één van de vele online aanbieders van de abonnementen kies je het door jou gewenste scheermesje, bijvoorbeeld één met 3 of 5 mesjes. Je krijgt vervolgens gratis een houder toegestuurd met een aantal scheermesjes. Daarna ontvang je elke maand of 4 mesjes (voor elke week één) of 2 mesjes (voor wie minder vaak scheert). De scheermesjes zijn stukken goedkoper dan die in de winkel. De gemiddelde prijs voor 4 mesjes per maand bedraagt 10 euro. De meeste scheermesjes abonnementen zijn op elk moment opzegbaar, zonder opzegtermijn of extra kosten. Je zit er dus niet voor lange tijd aan vast. Een test exemplaar aanvragen en het abonnement vervolgens weer stop zetten is dus geen enkel probleem. Bij enkele bedrijven is het bovendien mogelijk om het abonnement op pauze te zetten of meer mesjes te bestellen.

Kwaliteit van de scheermesjes

Met de prijs zit het dus wel goed. Hoe zit het met de kwaliteit van de scheermesjes? De meeste mensen die wij gesproken hebben over deze abonnementen zijn zeer tevreden over de kwaliteit. De mesjes zijn doorgaans scherp en blijven dat ook gemiddeld net zo lang als de duurdere scheermesjes van Gillette of Wilkinson Sword. Slechts een enkeling geeft aan dat de duurdere scheermesjes fijner scheren.

Conclusie

Kortom, als je de prijs en kwaliteit van de abonnementen bekijkt doe je er goed aan om op deze manier te besparen op je scheerkosten terwijl je wel elke dag met een scherp scheermesje kunt scheren. Uiteraard raden we je wel aan eerst een proefpakket aan te vragen om te kijken of de mesjes ook voor jou een goede deal zijn. Tot slot hieronder nog enkele opmerkingen.

Kan het nog goedkoper

Gek genoeg kan het nog goedkoper. De bedrijven die de scheermesjes in abonnementsvorm verkopen kopen hun mesjes doorgaans in bij (internationale) groothandels. Een simpele rekensom leert dan dat je door zelf groot in te kopen (bijvoorbeeld genoeg voor een jaar lang elke week een nieuw scheermesje) je wel tot een derde kunt besparen ten opzichte van de abonnementsprijs. Wie een beetje op internet zoekt kan de groothandels/webshops waar de abonnement bedrijven hun mesjes inkopen zo vinden. Uiteraard heeft een abonnement weer andere gemakken en hoef je geen grote voorraad aan mesjes in huis te nemen.

De volgende kortingsacties zijn bij ons bekend:
Gillette Mach 3 Turbo scheermesjes voordeelverpakking 16 stuks met 25% kortingKlik hier voor deze actie
Gillette Fusion voordeelverpakking 16 stuks met 24% kortingKlik hier voor deze actie
Gillette proglide power (als beste getest!) voordeelverpakking 12 stuks met 22% kortingKlik hier voor deze actie

Zoals altijd wanneer we het over (goedkoop) scheren hebben is er eigenlijk maar één echte goedkope vorm van scheren en dat is scheren met een safety razor (houder met vervangbaar mesjes). Lees er hier meer over.
[do_widget id=text-9]

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Joop

  Hoi

  Leuk artikel! ik ben zelf nu al een jaar lid van https://www.shaversclub.nl/ dit bevalt mij zeer. Vooral omdat ik zelf altijd vergeet om op tijd nieuwe scheermesjes te bestellen. Nu heb ik altijd scherpe mesjes in huis en daar door ook meteen minder irritatie.
  Daar naast zijn de mesjes ook nog eens reten goed!

  Groetjes
  Joop

Geef een antwoord