Scheermesjes voor vrouwen

Je bekijkt nu Scheermesjes voor vrouwen

Een gladde en een zachte huid zonder haartjes, dat moet het resultaat zijn van het scheren van benen en bikinilijn. Het gebruik van de juiste scheermesjes en tijdig vervangen daarvan geven dit resultaat. Dit artikel geeft antwoord op de vraag welk scheermesje je het beste kunt kopen als vrouw.

De juiste scheermesjes voor vrouwen

In de winkel worden vele soorten scheermesjes verkocht. De meeste zijn specifiek gericht op gebruik door mannen maar een aantal merken bieden mesjes aan die special voor vrouwen ontwikkeld zijn. Niet gek als je bedenkt dat de haargroei van mannen en vrouwen sterk verschilt in snelheid en dikte. Bekende scheersystemen voor vrouwen zijn onder andere Venus en Wilkinson Quatro. We hebben inmiddels de Venus Original getest en goed bevonden.

Ons advies is om een houder te kopen met een flexibele kop omdat dit het scheergemak verhoogt. Deze kop beweegt mee waardoor de hoek waarmee je het scheermes over de huid laat glijden vrijwel altijd optimaal is. Bovendien veert zo’n flexibele kop mee met oneffenheden in het huidoppervlak. Wie echter goed om leert gaan met een vast wegwerpmesje (o.a. van Bic) heeft eenzelfde scheerresultaat. Onze ervaring leert ons dat een aloë vera strip, een ergonomische grip, meer als 3 mesjes en een tril systeem vrijwel overbodig zijn en het scheermesje alleen maar extra duur maken zonder dat je daardoor een beter en comfortabel resultaat krijgt.

Scheermesjes voor mannen ook als vrouw gebruiken?

Het is een fabel dat je als vrouw beter af bent met een scheermesje dat gericht is op jou geslacht. Lees er hier meer over.

Regelmatig de mesjes vervangen

Misschien nog wel belangrijker is het om scherpe scheermesjes te gebruiken. Dat betekent dat je ongeacht het scheersysteem dat je gebruikt de mesjes na ongeveer 10 keer scheren vervangen moeten worden. Dit is de gouden scheertip voor een glad scheerresultaat zonder al te veel scheerirritatie. Onze ervaring is echter dat veel vrouwen te lang doorscheren met hetzelfde mesje. Botte mesjes glijden minder goed over de huid, snijden de haartjes slecht af en beschadigen de huid. Het gevolg is scheerirritatie (jeuk, rode huid) en stoppels.

Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes

Fototscredits: Shave It, uitsnede, worak

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Lotte

    Ik gebruik gewoon een venus scheermesje. Werkt erg goed!

  2. Olga

    Ik gebruik de gillette venus wanneer ik op reis ga. Het is compact en gemakkelijk om mee te nemen. Het past in mijn makeup tasje zodat ik precies weet waar het is en ik niet in mijn tas hoef te graaien.

  3. Conny

    De Wilkinson intution is voor mij de beste en de makkelijkste. Het mesje kun je heen en weer gebruiken ivm de dubbele scheerkop. Voor de bikiniline ook de perfecte scheermes

Geef een reactie