Waarom met een scheerapparaat scheren?

Je bekijkt nu Waarom met een scheerapparaat scheren?

Elektrisch scheren heeft een aantal voor- en nadelen en een aantal praktische redenen. Daarnaast is het gebruik van een scheerapparaat vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.
[do_widget id=text-8]

Voor- en nadelen scheerapparaat

Elektrisch scheren heeft een aantal voordelen ten opzichte van het scheermesje (natscheren). Op de eerste plaats bespaart het apparaat je een hoop geklieder, wat je met het scheermes wel hebt. Voorbereidende handelingen, scheerschuim of extra scheerproducten zijn niet nodig. Je zet het apparaat aan en begint met scheren. Daardoor bespaar je een hoop tijd, want met elektrisch scheren ben je sneller klaar. Op de tweede plaats zit het voordeel van elektrisch scheren hem vooral in het feit dat het scheerapparaat onmiddellijk gebruiksklaar is. Het derde voordeel is dat een elektrisch scheerapparaat minder contact maakt het gezicht, waardoor de huid enigszins ontzien wordt. Daardoor is deze manier van scheren goed geschikt voor mensen met een gevoelige huid.  Een scheerapparaat is daarom een prima alternatief voor wie veel last heeft van irritatie bij het scheren met een scheermesje.

Nadelen van elektrisch scheren zijn er uiteraard ook. Het belangrijkste nadeel is dat er bij droog scheren altijd een afstand is tussen mes en huid waardoor een scheerapparaat per definitie minder glad scheert dan het scheren met een scheermesje. Echter, de nieuwste scheerapparaten scheren bijna net zo glad. Wij hebben goede ervaring met de philips S9000 en de Braun serie 9.

Praktisch redenen

Een scheerappraat heeft ook een aantal praktische aspecten. Met name voor mensen die last hebben van acne biedt het een oplossing om puistjes niet verder over het gezicht te verspreiden. Je kunt er bovendien op elke locatie en plaats mee scheren, zeker met een systeem met accu zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Je kunt dan zelfs in de auto, aan de ontbijttafel of op de wc scheren.

Geschiedenis scheerapparaat

De oervorm van het huidige scheerapparaat werd op de markt gebracht door Jacob Schick. Sinds de uitvinding van het elektrisch scheerapparaat in 1930 door Jacob Schick is een deel van het scherend deel van de bevolking, vooral vanwege comfortoverwegingen, overgegaan van het nat- naar het droogscheren. In ons land was het Philips die in 1939 met een elektrisch scheerapparaat op de markt kwam. In tegenstelling tot Schick, die werkte met een oscillerend (trillend) snijmes, gebruikte de ‘Philishave’ een rotatiesysteem. Tegenwoordig zit je scheerappraat vol met innovatieve technieken die je een prettige en effectieve scheerervaring geven. Aan jouw hightech apparaatje is dus een hele geschiedenis voorafgegaan.

Hoe werkt een scheerapparaat?

Veel moderne elektrische scheerapparaten verwijderen de haartjes in twee stappen: één mesje trekt de baardhaar wat naar boven, en een ander mesje maakt een fractie van een seconde later het werk vervolgens af.
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: Need a shave?, uitsnede, Nathan Rupert

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Julian

    Voor mij is vooral de snelheid van een elektrisch scheerapparaat een voordeel. Scheelt mij toch weer tijd in de ochtend.

Geef een reactie