Verschil tussen Gillette Fusion en fusion proglide

Je bekijkt nu Verschil tussen Gillette Fusion en fusion proglide

De Fusion Proglide beschikt net als zijn oudere broertje over vijf scheermesjes en een extra mesje voor het trimmen van bijvoorbeeld bakkebaarden. De Proglide is echter op een aantal punten verbeterd.

Wat de reclame zegt

Gillette heeft naar eigen zeggen in de Fusion Proglide zeven innovaties verwerkt. Dunnere, fijnere mesjes zorgen er voor dat het scheersysteem makkelijker glijdt over de huid en minder aan de haartjes trekt. Ook zijn de lubrastrip, het handvat en het precisiemesjes verbeterd ten opzichte van de fusion. Een nieuw verdeelsysteem verdeelt het scheerschuim en haalt overtollig scheerschuim weg. En de stabilisator zorgt ervoor dat de afstand tussen de mestjes constant blijft. Aan de fusion proglide power is zelfs een microkammetje toegevoegd.

Hoe klein het verschil ook is, het handvat lijkt iets prettiger vast te houden. Dat de mesjes dunner zijn geworden geloven we graag maar is met het blote oog niet te zien. Wat we wel duidelijk zien is dat de lubrastrip inderdaad een stuk groter is en ook de stabilsator, de rubberen lamellen en het verdeelsysteem verschillend duidelijk van de oude fusion.

Ons oordeel:

We kunnen lang doorpraten over de innovaties, ontwerp en overige prachtige marketing praatjes maar het gaat uiteindelijk om één ding: scheert de fusion proglide ook beter dat de oude fusion?

Het antwoord daarop is ja. We zijn verbaasd over het gemak waarmee het mes over de huid glijdt en de haartjes goed weet af te scheren. Het nieuwe Gillette Fusion ProGlide Scheersysteem is een significante verbetering in scheerprestatie en comfort ten opzichte van Gillette Fusion. De proglide scheert naar ons gevoel gladder dan de fusion. Onze tests en reviews beoordelen de proglide dan ook als één van de beste scheermesjes op de markt. De fusion prolide Power variant beoordelen we zelfs nog beter, de microkam lijkt goed zijn werk te doen.

Koop de Gillette Fusion Proglide Power nu tijdelijk met 8% korting!

Of koop losse mesjes.

Voor wie nog een oude fusion gebruik of in de la heeft liggen: de proglide mesjes passen prima op het handvat van de oude fusion.

Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Dr skitszo

    Bedankt voor de recensie precids wat ik zocht ik ga ze vanavond even halen. Hoop dat de messen echt nog passen op de fusion handvat.

Geef een reactie