Gillette Fusion Proshield

Je bekijkt nu Gillette Fusion Proshield

Gillette heeft onlangs het nieuwe Fusion Proshield scheermes geïntroduceerd. Het scheermes behoort tot dezelfde familie als het vorig jaar verschenen Flexball scheermes en de – door ons als zeer goed beoordeelde Gillette Fusion Proglide Power. het nieuwe mes heeft een aantal nieuwe verbeteringen om het scheercomfort te verhogen, huidirritatie te voorkomen en de haartjes zo dicht mogelijk tegen de huid weg te scheren. Wij mochten de Gillette Fusion Proshield reviewen. Het resultaat van deze test lees je hieronder.

Koop de Gillette Fusion Proshield hier


Proshield technologie

verpakking-2Wat nieuw is aan het Proshield scheermes zijn de geleidende strips en gel, die zowel voor als achter de mesjes geplaatst zijn. De gelstrips voorkomen een probleem waar veel mannen last van hebben: huidirritatie na het scheren. De gelstrips beschermen de huid. Naast deze nieuwe strip voor en na de mesjes beschikt het mes over hetzelfde ronde scharnierpunt (gelijkend op een bal) als de Proglide Flexball, waardoor het scheermes in drie richtingen mee kan draaien met de contouren van het gezicht. Een andere snufje is de microkam, die de haartjes recht voor de mesjes brengt. Daarnaast is er een afstandhouder tussen de mesjes geplaatst, zodat altijd dezelfde tussenruimte ontstaat en de mesjes nooit te dicht op de huid komen.

proshield-close-up-lubrication-strips

De Gillette Fusion ProShield is verkrijgbaar in twee versies. De standaard versie is geel van kleur. Bij de blauwe variant heeft de strip naast een beschermend effect ook nog een extra verkoelend effect.

Gillette Fusion Proshield review

vergelijking-flexbal-proshieldHet scheermes maakt deel uit van de Fusion familie, waar naast de standaard fusion ook de proglide en flexball toe behoren. We testte eerder de Gillette fusion proglide power als één van de beste scheermessen van dit moment. Dat had vooral te maken met de scheermesjes die door de goede geleiding, de microkam en de 5 goed geplaatste mesjes zeer glad scheren. Het doet ons dan ook deugt om te zien dat de Proshield gebaseerd is op het fenomenaal scherende Fusion Proglide Power scheermesje. Maar hoe scheert dit mesje met de nieuwe toevoeging van de lubricating strips voor en na de mesjes?

Dat zit wel goed. We scheren met dit mesje even glad als met de Flexball of de Fusion Proglide. Scheren gaat gemakkelijk. De mesjes glijden goed over de huid en scheren de meeste haartjes in de eerste keer dicht op de huid weg. Maar de Fusion Proshield is naast een goed scheerresultaat ook gemaakt voor comfort en het voorkomen van huidirritatie. Hoe presteert het mesje op dat gebied?

gillette-fusion-proshield-scheren-2Ik heb na het scheren geen last gekregen van huidirritatie (bobbeltjes, ingegroeide haartjes, rode huid, jeuk), terwijl ik daar bij het wisselen van verschillende type mesjes (ik testte hiervoor twee weken lang een goedkoop wegwerpmesje met 1 mesje) wel enkele weken last van heb. Het lijkt erop dat de gelstrips goed hun werk doen en de huid inderdaad beschermen, zonder daarbij minder glad te scheren. Het apparaat lijkt zeer geschikt voor mannen met een gevoelige huid.

Tenslotte de houder met flexball. De flexball zorgt ervoor dat het scheermes meedraait met de contouren van het gezicht. Het draaien is vergelijkbaar met hoe de pols werkt. Het scheren van met name de kaken en hals lijkt daardoor in eerste instantie makkelijker te gaan.

Waarom dit nieuwe mes

Ter afsluiting van deze test is het goed om nog even stil te staan bij waarom Gillette dit nieuwe mes ontwikkeld heeft. Ik -en ik denk vele mannen met mij- scheren op de automatisch piloot, zeker ’s ochtendvroeg. Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik meerdere keren over hetzelfde stukje huid scheer. De eerste keer beschermt het scheerschuim mijn huid nog optimaal.

De tweede keer over hetzelfde plekje is het beschermende effect van de scheerschuim niet meer aanwezig. Hoewel ik daar op dat moment geen erg in heb – je voelt het niet – krijg ik ongeveer een half uur na het scheren last van bobbeltjes en een rode huid. Met dit nieuwe mesje wil Gillette zorgen dat ook de tweede keer (per ongeluk) over hetzelfde stukje scheren de huid beschermt is door de geleidende gel strips.

Conclusie review Gillette Fusion Proshield

Gillette heeft met de Fusion Proshield het beste van de Flexball en Fusion Proglide samengebracht en verbeterd met geleidende gelstrips. Het scheermes scheert de meeste haartjes de eerste keer dicht op de huid weg, met een glad resultaat als gevolg. Het is daarmee één van de betere scheermesjes die op dit moment te koop zijn! De Proshield is naast een glad scheerresultaat gericht op het voorkomen van huidirritatie. De gelstrips lijken hun werk goed te doen, ik heb tijdens deze review geen last van jeuk of rode bobbeltjes / huid gekregen. Het scheren gaat gemakkelijk en de mesjes glijden goed over de huid. Het resultaat is een uitermate glad scheerresultaat dat ook nog is uitermate comfortabel is. Het is bovendien een erg mooi scheermes om te zien! Ik kan daarom iedereen die op zoek is naar een nieuwe scheermesje de Gillette Fusion Proshield aanraden.

Waar te koop

De Proshield is vanaf januari 2016 te koop bij Bol.com.

Koop de Gillette Fusion Proshield hier


Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Stefan

  Mooi scheermes! Passen de fusion proglide mesjes op de houder van dit nieuwe mes?

  1. Herman (Redactie)

   Hoi Stefan,

   Dat klopt, de fusion proglide (power) mesjes passen op dit scheermes. Wel zijn de mesjes met de strips de voornaamste reden om voor dit scheermes te kiezen. Het zou zonde zijn om dan normale fusion mesjes te gebruiken. Maar mogelijk is het zeker 🙂

 2. Robert Schoppen

  Bij welke drogisterij kan je deze nieuwe scheermesjes kopen?

 3. Gryp karl

  Ik haate vroeger om moij te scheren met scheermesjes,kreeg elke keer uitslag en rode bobbels,sinds ik gillette fusion proshield gebruik scheer ik mij om de drie dagen zonder irreterende uitslag erna of rode bobbels,danku Gillette voor deze uitstekende scheermestoestel

Geef een antwoord