Gillette Fusion ProGlide met Flexball technologie

Je bekijkt nu Gillette Fusion ProGlide met Flexball technologie

Is het u al eens opgevallen dat u gekken bekken trekt tijdens het scheren? Is het antwoord ja, dan behoort dat volgens Gillette vanaf nu tot de verleden tijd. Na 5 jaar onderzoek heeft Gillette in 2014 een nieuw scheermes geïntroduceerd. De Gillette Fusion ProGlide met flexball heeft een kogelscharnier waarmee het scheermesje meedraait met de gezichtscontouren. Gillette claimt dat het trekken van gekke bekken, het draaien, schuinhouden en straktrekken van het gezicht niet langer nodig is om een glad scheerresultaat te bereiken.

Koop de Gillette Fusion Proglide Flexball nu voor 9,99

Flexball technologie

Niet 6 mesjes maar de flexball technologie is Gillets laatste innovatie. Waar de meeste scheermessen slechts een klein beetje op en neer kunnen bewegen maakt de nieuwe Gillette technologie het mogelijk om alle richtingen op te draaien. Het kenmerk is een rond scharnierpunt (gelijkend op een bal), waardoor het scheermes in drie richtingen mee kan draaien met de contouren van het gezicht. Het draaien is vergelijkbaar met hoe je pols werkt. Volgens de fabrikant is het doel hiervan het scheren effectiever te maken met 20 procent minder gemiste haartjes en iets korter (23 micron) afgesneden haren.

Leuk detail is dat Gillette claimt dat met de flexballtechnologie we minder vreemde bewegingen met het gezicht moeten maken om een goed scheerresultaat te krijgen. Gelukkig scheren de meeste mensen alleen en ziet vrijwel niemand dat je gekke bekken trekt.

Onze test en review

gillette-flexball-recensie

Na al deze informatie zijn we benieuwd hoe de Fusion Proglide met flexball scheert. De Gillette Fusion Proglide Power is door ons al als beste scheermes beoordeeld en hopen dan ook dat dit mesje minstens zo goed presteert. En gelukkig is dat het geval. De mesjes zijn naar ons idee dezelfde als die op de Fusion Proglide zitten en scheren daardoor even fenomenaal. De flexball doet naar ons idee ook wel zijn werk maar is geen bijzonder hulpmiddel. Het biedt met name voor de haartjes op de kaaklijn, bij de oren en onder de kin een uitkomst omdat dat normaal gesproken lastige plekjes om te bereiken zijn. Met de Flexball lijkt dat in eerste instantie makkelijker te gaan, doordat het scheermes meedraait en je daardoor gewoon door kunt scheren. Al met al zijn we dan ook erg tevreden over dit mes, maar dat komt vooral omdat hij gebruik maakt van hetzelfde type mesjes als de fusion proglide. De flexball zelf is wat ons betreft geen doorslaggevende eigenschap om het mes nog beter te beoordelen dan zijn voorgangers. We raden het mes daarom vooral aan voor iedereen die moeite heeft om de lastige plekjes meteen de eerste keer te bereiken.

Waar te koop

De Gillette fusion Flexball is sinds begin 2015 te koop in Nederland. Klik hieronder op de links om het scheermes te bestellen:

Koop de Gillette Fusion Proglide Flexball nu voor 9,99

Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. F. Blommaert

  Lijkt mij een goed scheerapparaat!

 2. Wouter

  Het mes is inmiddels verkrijgbaar in Nederland. Ik heb hem sinds 15 januari mogen testen. Scheert erg goed glad, het beste scheermesje wat ik ooit heb gehad (ik heb hiervoor zelf een Gillette Sensor gehad). De Flexball weet ik nog niet precies of die van toegevoegde waarde is, lastig te beoordelen. Verder vind ik het wel een heel fijn product om te gebruiken! Aanrader!

 3. Sonja

  Hier is mijn man ook zeer tevreden met deze nieuwe lancering van Gillette.
  Getest en gelukkig passen de oudere mesjes er ook op (tenminste de goedkopere via een Groupon deal).

  1. Herman

   Die uitwisselbaarheid is goed nieuws Sonja! Net als dat de Proglide mesjes op de oude Fusion passen (en andersom: de oude Gillette Fusion mesjes op de nieuwere Gillette Fusion Proglide) passen ze dus ook op deze nieuwe Flexball houder. Kunnen we gewoon de oude mesjes blijven kopen (de Proglide mesjes zijn net zo goed is onze ervaring) of de oude mesjes eerst opmaken.

   Ik verwacht overigens volgend jaar, zo niet nog dit jaar, een nieuw wat meer opzienbarend scheermes van Gillette. De Flexball is namelijk de zoveelste (en waarschijnlijk ook de laatste) in de Fusion lijn.

   1. sven

    heb nu ook de gileete met flexibal ik lees dat de mesjes vervangbaar zijn
    maar het kan aan mij liggen ik heb de truk om ze te vervangen nog niet gevonden
    kan iemand uitleg geven.

    1. Admin

     Hallo Sven,

     Klik op de oranje bal om het mesje van de houder los te klikken en te vervangen. Het nieuwe mesje schuif je er gemakkelijk op (je hoort een klik).

 4. thom van de Vrie

  Ik wil hem graag uit stestten

 5. Wim Burrei

  Kunnen er op deze Gillette Flexball ook de Gillette Mach 3 mesjes bevestigd worden?

  Met vriendelijke groet

  1. Herman

   Hallo Wim,

   Helaas is de Flexball niet geschikt voor Gillette Mach3 scheermesjes. Mesjes van het oudere Gillette Fusion en Gillette Fusion Proglide kun je wel op de houder van de Flexball klikken.

 6. Voor handmatig scheren is dit een van de beste scheermesjes. Wel relatief duur tegenover andere merken.

 7. Gideon

  Na een aantal jaren de mach3 turbo te hebben gebruikt was het wel weer een keer tijd voor wat nieuws. Heb nu de Gillette® Fusion® ProGlide Flexball Power gekocht, ik vind het design mooi en de reclame was veelbelovend. En ik moet zeggen, het scheert echt goed. De flexibele kop maakt scheren op en om de kaaklijn makkelijker en het scheert erg glad. Hij is ook iets zwaarder t.o.v. de mach 3 en dat voelt prettig aan.

Geef een reactie