Steeds meer mannen stappen over van wegwerpscheermesjes naar een zogenaamde safety razor. Deze klassieke manier van scheren is fors goedkoper en scheert net zo glad of zelfs nog beter. Wat is volgens ons de beste safetyrazor die er te koop is? En waar moet je op letten wanneer je een klassiek scheermes wilt kopen?
Wat maakt een goede safetyrazor?
Er zijn grofweg 2 typen safety razors te koop. Die met open- en dichte kam. De Safety Razor met dichte kam beschermt de huid beter omdat het mesje niet zo bloot ligt. Je hebt minder kans op wondjes dan met een open kam, waar het mesje meer contact maakt met de huid. Daarnaast zijn er voor het vervangen van de mesjes houders te koop met een schroefsluiting of met een vlindersluiting (klik systeem). Beide systemen zijn makkelijk in gebruik. Tenslotte speelt ook het materiaal een belangrijke rol. De razor mag niet te zwaar zijn en moet lekker in de hand liggen. Met een te zware houder loop je het risico jezelf te snijden.
De beste safety razor
Wij hebben verschillende safetyrazors getest. In grote lijnen kunnen we stellen dat de meeste klassieke scheermessen wel van goede kwaliteit zijn. Het is dus lastig om je te adviseren welke de beste is. Welke je kiest is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur (wat vindt je mooi?). Wij adviseren voor beginners altijd een klassiek scheermes met gesloten kam. Onderstaande messen hebben wij zelf getest en vinden wij erg prettig scheren.
– Muhle Double Edge Safety Razor (schroefsluiting – Dichte kam)
– Tonsor Double Edge (schroefsluiting – Dichte kam)
– Feather Safety Razor (vlindersluiting – Dichte kam
Klassiek scheren: goedkoop en goed
Scheren met een Safety Razor is erg gemakkelijk en werkt bijna hetzelfde als scheren met een wegwerpscheermesje. De kans op sneetjes is erg klein. Desondanks scheer je met een safety razor ongelooflijk glad, doordat de kam en het mesje goed contact maken met de huid en haartjes. Het is de beste manier om jezelf te scheren. Daarnaast is klassiek scheren stukken goedkoper. Voor de mesjes betaal je ongeveer 50 cent per stuk, terwijl dat bij wegwerpmesjes al gauw 3-4 euro per stuk is.
Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes
Ik scheer mijzelf al jaren met een safety razor en zou niet meer terug willen naar Gillette en consorten!!! Ik heb een Muhle houder. Het verwisselen van het mesje gaat zeer gemakkelijk door de scheerkop los te draaien.