Beste scheerapparaat voor zware baardgroei

Je bekijkt nu Beste scheerapparaat voor zware baardgroei

Als redacteur van deze website en vele landelijke (dag)bladen heb ik de afgelopen jaren een groot aantal elektrische scheerapparaten mogen uitproberen. Ik ben zelf iemand met een zware baardgroei. Dat wil zeggen: als ik mij in de ochtend scheer heb ik ’s middags al weer voelbare stoppels. Omdat ik zo’n zware baadgroei heb kon ik scheerapparaten goed vergelijken op resultaat. Welk elektrisch scheerapparaat scheert het beste bij zware baardgroei? Oftewel hoe glad voelde de huid na het scheren? Hoe lang duurde het voordat de haartjes weer terug gegroeid zijn? In dit artikel mijn advies voor het beste scheerapparaat voor mannen met een zware baardgroei – op basis van jaren testen en reviewen van scheerapparaten.

Kleine verschillen tussen elektrische scheerapparaten

Zoals de meeste mensen wel weten zijn er veel verschillende scheerapparaten te koop in de winkel. De twee meest bekende merken zijn toch wel Philips en Braun, die beiden scheerapparaten in verschillende prijsklasse verkopen. Philips verkoopt vooral zogenaamde roterende scheersystemen: drie onafhankelijk van elkaar bewegende scheerkopjes met mesjes die super snel ronddraaien. Braun verkoopt hoofdzakelijk foliescheerapparaten: een dunne geperforeerde metalen strip waarachter mesjes heen en weer bewegen. Voor beide merken geldt dat de allergoedkoopste apparaten iets minder goed scheren dan de duurdere apparaten. Maar hoe hoger je in de prijsklasse komt, hoe kleiner het verschil in scheerresultaat is.

Braun of Philips voor zware baardgroei?

Welk type scheerapparaat scheert het beste bij een zware baardgroei? Mijn ervaring is dat de zogenaamde foliescheerapparaten van Braun het beste scheren bij dit type snelle en dikke haargroei. Mannen met zware baardgroei hebben namelijk vaak niet alleen snel groeiende haartjes. Vaak hebben ze ook wat stuggere en dikke haren die niet door elk scheerapparaat goed gegrepen kunnen worden. Dat geldt zeker voor stoppels bij dagelijks scheren. Een Braun scheerapparaat doet dat beter dan een Philips scheerapparaat. Dat komt naar mijn idee vooral doordat de dunne metaalstrip, vaak in honingraadstructuur geperforeerd, zeer dicht op de huid komt. Achter die dunne metaalstrip bewegen vlijmscherpe mesjes heen en weer. Daardoor scheer je heel dicht op de huid en kun je het gladste resultaat bewerkstelligen.

Zo heb ik recent nog een Braun 9 series scheerapparaat mogen reviewen voor een bekent mannen-magazine. Dat scheerapparaat heeft niet alleen scheerfolies aan beide zijden van de scheerkop, maar ook twee trimmers in het midden. Deze elementen werken moeiteloos samen waarbij de haartjes opgetild en vervolgens razendsnel worden afgeschoren. Dit is vooral handig bij wat langere, dikkere of stuggere haren. Wat bij dit apparaat vooral opviel was dat het goed overweg kon met een drie dagen niet geschoren baard. Ook bij dagelijks scheren vond ik de Braun 9 series glad scheren, ook bij mijn zware baardgroei.

Beste scheerapparaat voor zware baadrgroei

Op basis van de verschillende apparaten die ik getest heb, raad ik op dit moment een Braun scheerapparaat aan voor mannen met een zware baardgroei. En dan vooral de recent verschenen Braun Series 9. Dat wil niet zeggen dat Philips scheermachines niet goed werken. In vergelijking met de Braun vind ik die laatstgenoemde het beste presteren bij dikke, stugge en snelgroeiende stoppels.

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie