Mannen scheermesjes als vrouw gebruiken?

Je bekijkt nu Mannen scheermesjes als vrouw gebruiken?

Fabrikanten van scheermesjes verkopen naast scheermesjes voor mannen ook speciale scheermesjes voor vrouwen. Die mesjes kosten vaak net iets meer, maar zit er wel verschil en kun je de mesjes van je vriend of man zelf ook gebruiken?

Verschil tussen mannen en vrouwen scheermesjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een scheermes maakt geen onderscheidt tussen een man of vrouw. Er zit dan ook weinig tot geen verschil tussen de scheermesjes voor mannen en vrouwen. De technologie is hetzelfde. Wat wel verschilt zijn de houders die door zijn vormgeving, kleuren en aanvullende beschermingen het verschil proberen te maken. De bijdrage die deze zaken aan het scheerresultaat leveren is beperkt. Het enige verschil dat misschien nog een voordeel oplevert is de aanvullende bescherming omdat je als vrouw doorgaans grotere oppervlakten scheert (benen). Het verschil is dus klein en zit hem niet in de mesjes zelf.

Het scheermes van je man, vriend of broer gebruiken?

Het is een fabel dat je als vrouw beter af bent met een scheermesje dat gericht is op jou geslacht. Met name de wegwerp scheermesjes met slechts één mesje kunnen zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden. Voor de meeste scheersystemen geldt zelfs dat de mesjes voor mannen ook door vrouwen gebruikt kunnen worden. Sterker nog, de mesjes zijn bij enkele systemen exact hetzelfde en alleen de kleur van de houder maakt dan het verschil. Gebruik dus gerust hetzelfde type mesjes als dat je vriend, man of vader gebruikt. Je bespaart er bovendien ook nog geld mee ook omdat mesjes voor vrouwen meestal duurder zijn.

Ik ben zelf al sinds lange tijd overgestapt op de mannenscheermesjes en gebruik de Fusion Proglide power (tip: hier het goedkoopst!). Dit scheermes ziet er misschien mannelijk uit maar scheert echt perfect. Ze blijven naar mijn idee ook veel langer scherp. Daarnaast zitten de mesjes redelijk goed tegen de rechte rand, wat weer handig is bij gebruik van de ladyshape (TIP!!!) Is een vrouwen scheermesje dan toch een slimme marketing truc omdat vrouwen er toch wel veel geld voor over hebben?

Zorg wel dat je regelmatig het scheermesje vervangt, want ik merk dat veel vrouwen te lang doorscheren met oude versleten en botte mesjes. En dat geeft dan weer een minder glad en pijnlijk resultaat, met huidirritatie tot gevolg. Dan betaal ik liever een keer voor een extra mesje dan dat ik lelijke bobbeltjes en een rode jeukende huid krijg.

Conclusie

Gebruik dus met een gerust hart het scheermesje van je vriend om je benen, schaamstreek en billen te scheren. Het is echter wel zo hygiënisch om dan een eigen (mannen)mesje en houder aan te schaffen. Het mes maakt geen verschil tussen een mannen en vrouwen huid/haartjes en scheert daarom op beide oppervlakten even goed. Een mannen scheermesjes is daarom ook perfect door vrouwen te gebruiken. Je bespaart er in ieder geval geld mee en scheert misschien ook nog wel een stukje gladder.

Wat zijn jullie ervaringen? Laat het hieronder in de reacties weten!

Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Chantal

    Mij valt het op dat wanneer ik het scheermes van mijn vriend (Gillette) leen ik veel gladder kan scheren dan wanneer ik mijn eigen mesjes (Venus) gebruik.

  2. Machteld

    Ik heb de fusion proglide power van bovenstaande link gekocht. Het ziet er erg stoer uit (wel een beetje mannelijk) maar dat is voor mij absoluut geen nadeel want wat scheert hij goed! Echt zoveel gladder dan de wegwerpscheermesjes die ik eerst had. Echt waar, volgensmij worden wij vrouwen gewoon genept en kun je net zo goed mannen scheermesjes kopen!

  3. Karin

    Ik heb gebruik gewoon een Venus mesje maar na deze scheertip toch maar eens de fusion proglide power van mijn vriend gebruikt. Ik denk dat het wel iets gladder scheert…

Geef een reactie