Philips OneBlade review -Trimmer, scheerapparaat en styler

Je bekijkt nu Philips OneBlade review -Trimmer, scheerapparaat en styler

Waar andere merken steeds meer aparte mesjes in hun scheermesjes steken, kiest Philips voor eenvoud met de OneBlade. Het is in feite geen scheermesje, maar ook weer geen echt scheerapparaat. Nee, het is een hybride: je kunt er mee scheren, trimmen en stylen. Sommigen spreken over een revolutie binnen de scheermarkt en op dit moment is het een van de meest verkochte scheerapparaten / trimmers. Wij waren dan ook erg benieuwd toen we er één kregen opgestuurd om te testen! In deze review lees je onze bevindingen met dit apparaat.

Scheren, trimmen, stylen en contouren bijwerken

De Philips OneBlade is voorzien van een motortje, een verwisselbaar opzetmesje en 3 opzetkammen voor het trimmen van de baard. Het scheren gaat door middel van mesjes die onder het scheerkopje 200 keer per minuut bewegen. Het apparaat komt met een reservemesje (een mesje gaat 4 maanden mee) en enkele opzetkammen in de verpakking, zodat je de lengte van je baard kunt trimmen naar wens. Hij is geschikt om er zowel droog als nat mee te scheren, want hij is waterdicht. Dit is erg fijn, omdat je het mesje dan kunt afspoelen onder de kraan en je hem kunt gebruiken onder de douche.

Gebruikservaring Philips OneBlade

De OneBlade ziet er elegant uit met ronde vormen en een frisgroen kleurtje. Hij ligt lekker in de hand en weegt niet veel. Eenmaal opgeladen nemen we het apparaatje mee naar de badkamer om de baard van drie weken onder handen te nemen. We gaan voor gemak en gebruiken geen schuim of water. We starten met één van de 3 meegeleverde stoppelkammen en gaan daarna de contouren bijwerken.

Wat direct opvalt is dat het scheerkopje erg zacht aanvoelt op de wang. Het scheert vervolgens moeiteloos alle de haartjes weg, alsof m’n baard van boter is. Je hoeft niet hard tegen je huid aan te drukken. Het is ook wel fijn dat je alle kanten op kunt scheren. Gewone scheermesjes kun je maar in één richting gebruiken, maar de OneBlade werkt perfect in alle richtingen. Dit is wel zo handig voor het precisie werk en het vergemakkelijkt het stylen.

Review resultaat Philips OneBlade

Binnen no time is de baard netjes bijgewerkt op een gelijke mm stand en heb ik er netjes contouren in gebracht. Het trimmen werkt fijn. Met de opzetkammen trim je de baard op een nauwkeurige stoppellengte van 1, 3 of 5 millimeter. Prettig vond ik dat het apparaat niet direct op de huid scheert. Dit heeft als voordeel dat huidirritatie tot een minimum beperkt blijft. Het nadeel is dat de OneBlade geen volledig glad scheerresultaat geeft, maar dat is niet erg voor het bijwerken van de contouren. Het apparaat is bovendien erg precies.

Conclusie Philips OneBlade Review

Voor iedereen die niet een perfect gladde huid wil, maar wel goed de countouren van de baard wil bijwerken en de baard op een goede manier wil trimmen, is dit inderdaad een revolutionair product. De Philips OneBlade scheert niet helemaal glad, stoppels zijn nog wel voelbaar, maar je ziet ze niet meer. Ook het trimmen met de opzetkammetjes en het stylen van de baard gaan erg goed. Er mee werken voelt comfortabel aan. Het apparaat trekt niet aan de haren maar snijdt ze goed af. De Philips OneBlade is handig, licht en super snel. Ik vind het een goed en handzaam apparaat Het toestel heeft een uitermate goede prijs/kwaliteit/handigheid/eenvoud. Een echte aanrader!

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie