Hoe een scheerkwast gebruiken?

Je bekijkt nu Hoe een scheerkwast gebruiken?

Scheerkwasten zijn zeer goed te gebruiken in combinatie met regulier scheerschuim en scheergel uit een spuitbus. Een scheerkwast is noodzakelijk indien je scheerzeep en scheercrème gebruikt, zonder kwast zal je geen luchtig en stevig schuim krijgen. Dit artikel beschrijft hoe je scheerschuim aanbrengt met een scheerkwast.
[do_widget id=text-8]

Opschuimen

Indien je kant en klaar scheerschuim gebruikt kun je de volgend stukje tekst overslaan en direct de tips hieronder bekijken. Voor gebruik met scheergel, scheercrème en scheerzeep lees je hieronder meer.

Voor alle drie de soorten is het van belang dat je de tip van de kwast eerst nat maakt met lauwwarm water. Schud overtollig water af. Vervolgens doe je wat scheergel of crème in een bakje. Draai in het bakje enkele rondjes om het schuim op te kloppen tot een mooie luchtige maar stevige laag. Is de laag nog wat te dik? Voeg dan nog wat extra water toe. Voor scheerzeep geldt dat je met de natte kwast wrijft en draait over de harde zeep tot je een ruime hoeveelheid stevig scheerschuim op de kwast krijgt. Voeg steeds kleine hoeveelheden water toe.

Kwasten maar

Breng vervolgens dun en gelijkmatig aan met de kwast. Dat doe je bij voorkeur door de kwast met korte en snelle bewegingen al draaiend over je gezicht te laten gaan. Dit draaien helpt om het schuim stevig te houden en om schuim onder de haartjes te krijgen waardoor ze rechtop komen te staan. Bovendien scrub je met de kwast de huid: je haalt zo losse huidcellen en haartjes weg. Het is belangrijk om niet teveel druk uit te oefenen. Laat de kwast het werk doen. Eenmaal een mooie stevige maar dunne laag aangebracht kun je beginnen met scheren.

Na gebruik

Vergeet na gebruik de kwast niet goed uit te spoelen met warm water. Vervolgens uitschudden, droog¬deppen en ophangen in een houder, in een goed geventileerde ruimte.
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: Not there yet, uitsnede, scott feldstein

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een antwoord