Review: Philips SHAVER Series 9000 scheerapparaat

Je bekijkt nu Review: Philips SHAVER Series 9000 scheerapparaat

Philips heeft onlangs de nieuwe SHAVER Series 9000 scheersystemen gepresenteerd. Het apparaat komt met de meest geavanceerde technologie op dit moment en doet dan ook precies wat het beloofd: glad scheren. Deze review beschrijft onze ervaring met twee van de modellen uit de 9000 serie en test ze op scheerresultaat.

De Philips 9000 serie scheerapparaten

9000-serie-review

De eerste indruk van het elektrische scheerapparaat is goed. De vormgeving en kleuren zien er erg strak uit met chique zwarte en chrome elementen. Volgens Philips is de 9000 serie het meest geavanceerde scheerapparaat dat ze tot nu toe hebben gemaakt. In Nederland en België zijn er op dit moment een 11 tal verschillende modellen te koop . Wij hebben het topmodel de S9711 en het goedkoopste model de S9031 getest. De andere modellen zijn vergelijkbaar wat betreft technologie waardoor beide modellen een goed beeld geven van de scheerprestaties. De andere modellen die op dit moment te koop zijn: S9521, S9511, S9171, S9161, S9151, S9111 en S904. In de sensotouch serie zijn dit de RQ1280, RQ1253, RQ1275, RQ1260 en de RQ1250.

Koop hier de als best beoordeelde en goedkoopste model S9031

Het apparaat is geschikt voor nat en droog scheren. Alle 9000 serie modellen hebben een scheerkop die in acht verschillende richtingen kan buigen, zodat de kop precies de contouren van het gezicht volgt. Het V-Track-systeem brengt de haren in de beste snijpositie voor het gladste resultaat. De claim: 20% meer haartjes afscheren in één scheerbeweging.

De verschillen tussen de modellen

Met 11 verschillende modellen in het winkelrek ‘and more to come’ wordt het lastig om een goede keuze te maken voor het juiste apparaat. De vraag die dan al snel opkomt is wat nu het verschil is tussen het topmodel (S9711) en het goedkoopste model (S9031) in de Shaver Series 9000? Het prijsverschil bedraagt namelijk ruim 210 euro (adviesprijzen: 449 euro voor het duurste model, 239 euro voor het goedkoopste model uit de serie).

afspoelen-onder-kraan-smartclean

Het antwoord op die vraag is simpel, namelijk dat er geen verschil zit in het belangrijkste onderdeel van het apparaat: het scheerhoofd. Alle scheerapparaten beschikken over dezelfde identieke scheerkoppen. Ook de batterij en handvat zijn gelijk bij alle modellen. Waar komt dan het enorme prijsverschil vandaan? Er zitten wat kleine verschillen in accessoires (baardtrimmer opzetstuk) en (onbelangrijke) instelmogelijkheden (zoals batterijindicator en snelheidsregeling). Het grootste verschil in prijs zit hem vooral in het feit dat het topmodel en enkele modellen daaronder als accessoire een speciaal reinigingsstation hebben. Het SmartClean station reinigt, smeert en droogt je scheerapparaat met één druk op de knop. Het goedkoopste model heeft dat reinigingssysteem niet.

Gadget: SmartClean reiniging station

Aangezien er geen verschillen zitten in technologie van het gedeelte waarmee je het gezicht scheert betaal je bij de duurste modellen dus vooral fors meer voor een reiniging station. Een reinigingsstation dat wat ons betreft vooral een onnodige gadget is die door zijn formaat aardig wat ruimte inneemt op je badkamermeubel. De scheerkoppen zijn namelijk zeer eenvoudig met de hand te reinigen door ze onder de kraan af te spoelen. Ook voor de grondige reiniging is geen speciaal station nodig. Je klikt het gehele scheerhoofd met gemak los van het apparaat om het daarna schoon te borstelen en af te spoelen. Een systeem dat dagelijks je scheerapparaat reinigt (of smeert, of nog gekker, droogt) is een leuke gadget maar absoluut niet noodzakelijk voor een schoon scheerapparaat. Laat staan dat het nodig is voor een glad scheerresultaat…

Hoe scheert de Philips 9000 serie?

scheren-met-philips-9000-series

Met het scheren zit het bij de Philips Shaver Series 9000 wel goed. Als iemand met een zware baardgroei die zijn hele leven al elektrisch scheert vind ik de 9000 series een van de betere scheerapparaten die ik tot nu toe heb getest. Normaal gesproken heb ik aan het eind van de middag al weer stoppeltjes op mijn gezicht staan, maar ik heb het idee dat dit apparaat daadwerkelijk gladder scheert in minder tijd. Gedurende de 7 dagen dat ik beide apparaten getest heb voor deze review ervaar ik dat de mesjes de haartjes meteen de eerste keer goed tot op de huid wegscheren. De Philips 9000 is bovendien erg stil. Ik heb geen verschil gemerkt tussen het duurste en het goedkoopste model. Beide scheren even goed. In vergelijking met oudere modellen (2 jaar oud) kan ik dan ook niets anders concluderen dan dat het scheerappraat meer dan aan de verwachting voldoet.

Zijn er dan ook negatieve punten? Nee, niet wat betreft scheerresultaat. Wel zie ik nog weinig voordelen van de mogelijkheid om de snelheid te regelen waarmee de mesjes ronddraaien. De drie standen geven naar mijn idee geen verschil in resultaat.

Conclusie en ons advies

De 9000 serie scheersystemen bieden een verrassend glad scheerresultaat in vergelijking met oudere modellen (2 jaar). Het is een van de betere scheerapparaten op dit moment te koop en we beoordelen het systeem dan ook met een ruime voldoende. Een aanrader! Omdat er geen verschil zit in scheertechnologie tussen de verschillende modellen, en ze daardoor allemaal even glad scheren, raden we je aan het goedkoopste model uit de serie te kopen (de S9031). Wij zijn van mening dat het SmartClean reinigingsstation meer een gadget is dan strikt noodzakelijk en zeker niet het extra geld waard is. Je betaald bij de duurdere modellen dus vooral van deze gadget, de overige verschillen zijn klein.

Koop hier de als best beoordeelde en goedkoopste model S9031

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Sjors

  Goed scheerapparaat. Ik heb altijd Philips gehad maar deze steekt er echt met kop en schouders bovenuit! Sinds december in mijn bezit.

 2. Ruud Janssen

  Ik heb wel het reinigingsstation maar gebruik het eigenlijk nooit. Opladen gaat gemakkelijk met de bijgeleverde losse stekker en schoonspoelen doe ik 1x in de week onder de kraan. Gaat prima! Verder zou ik het scheerapparaat aan iedereen aanraden. Scheert goed glad, ik heb geen last van stoppels en ook geen last van huidirritatie. Aanrader! 5 Sterren uit 5!

 3. Tom

  Ik ga er een bestellen, ik lees er alleen maar goede dingen over.

 4. jan

  goede scheeraparaat en makelek in onderhoud ik heb hem nu 2 weken en ben er erg teveden mee

 5. Matthijs

  Het scheerapparaat nu enkele weken geleden gekocht en nog geen moment spijt gehad. Scheert de haartjes perfect glad af!

 6. Moos

  Ook sinds paar maanden in het bezit van deze. Erg tevreden. Geen last van geïrriteerde huid en mooi glad. Ik heb zonder reinigingsstation. Vond ik beetje overbodig. Mijne gekocht in mooie aanbieding bij bol.

  1. Ferdy

   Leuk apparaat. Alleen het SmartClean systeem lijkt soms automatisch in werking te treden. Gisterochtend de cleaning aangezet en het apparaat er vannacht in laten staan. Vanmorgen hoorde ik ineens het cleaning-systeem weer starten zonder dat iemand er aan zat. Zit hier een logica in of klinkt dit als een defect?
   Verder begrijp ik dat het apparaat na iedere scheerbeurt schoongemaakt dient te worden. Betekent dit dat je hem OF zelf onder de kraan schoonmaakt OF via het SmartClean-systeem? Deze laatste heeft mijn voorkeur nl vanwege slechte handfunctie.

 7. Rob

  Graag even een ander geluid. Heb op basis van veel positieve geluiden de series 9000 S 9031 gekocht. Heb al heel wat Philips scheerapparaten versleten en nooit problemen gehad Nu de S 9031 in gebruik en het is werkelijk een crime om glad resultaat te krijgen. Er blijven altijd plukjes en stekels staan, al scheer ik langer als 30 minuten en alle mogelijke bewegingen geprobeerd heb. Ik heb enorm veel spijt van mijn keuze, compleet waardeloos. Ben weer terug naar mijn oude, welliswaar met net power want accu is stuk. Als ik zelf wat fout doe…tips zeer welkom. Mvg Rob

Geef een reactie