Review: Braun CoolTec scheerapparaat

Je bekijkt nu Review: Braun CoolTec scheerapparaat

De Braun CoolTec is een bijzonder scheerapparaat. Het is namelijk het 1ste scheerapparaat waarbij het scheerhoofd gekoeld wordt om scheerirritatie te voorkomen. Wij hebben de Braun CoolTect gereviewd. In dit artikel bespreken we de testresultaten.

Koop hier de geteste Braun CoolTec

De Braun CoolTec

Braun-CoolTec-review-foto

Terwijl bij de meeste scheerapparaten de scheerkop warm wordt tijdens het scheren, heeft °CoolTec een innovatieve aluminium koelstrip geïntegreerd in de kop van het toestel. Deze strip koelt de huid tijdens het scheren, waardoor de roodheid, het branderige en jeukende gevoel tot een minimum worden beperkt, en er alleen nog een koel en verfrissend gevoel achterblijft. Positief is dat deze koeltechnologie zonder gels of lotions werkt. De koelknop kan aan of uit gezet worden.

Daarnaast beschikt het apparaat over scheerbladen die ieder individueel meebewegen met de contouren van het gezicht. De scheerkop zelf is echter niet flexibel. Je kunt het appraat gebruiken voor zowel nat als droog scheren. Braun brengt de °CoolTec in diverse uitvoeringen op de markt, de CT5cc, CT4 en de CT2 (waarbij de toevoeging cc staat voor het reinigingsstation). De apparaten verschillen alleen van elkaar op kleur en accessoires.

Hoe scheert de CoolTec?

De Cooltec ligt goed in de hand, ziet er mooi uit en is eenvoudig in gebruik. Ook met de scheerresultaten zit het goed, het scheerapparaat scheert de haartjes goed dicht op de huid af. Het koeleffect is inderdaad merkbaar. Wij hadden geen last van scheerirritatie, waar we dat met sommige andere scheerapparaat wel hebben. De gekoelde scheerkoppen voelen heerlijk en prettig aan op het gezicht. De huid voelt tijdens en na het scheren comfortabel zonder stoppels. Een uitkomst voor iemand die met andere scheerapparaten last heeft van huidirritatie en jeuk.

Conclusie en advies

Wij zijn aangenaam verrast door de prestaties van het Braun CoolTec scheerapparaat. Waar we in eerste instantie sceptisch waren over de koeltechnologie lijkt het inderdaad een positief effect te hebben op de huid. We beoordelen de Braun CoolTec dan ook in deze review als Zeer Goed. Een aanrader.

Koop hier de geteste Braun CoolTec

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Tom

    Dit scheerapparaat lijkt mij wel wat! Mijn oude scheerapparaat werd altijd erg warm. Daar had ik niet direct last van maar echt aangenaam was. Ik denk dat ik de oude (4 jaar oud) voor deze Braun CoolTec ga vervangen nu! Scheert waarschijnlijk ook een stuk beter.

  2. Robbert-Jan

    Hallo redactie,

    Hoe omschrijven jullie het gevoel dat dit scheerapparaat geeft op de huid? Ik twijfel namelijk of het niet te koud aanvoelt?

Geef een reactie