Gillette Mach 3 (turbo) review

Je bekijkt nu Gillette Mach 3 (turbo) review

De in 1998 geïntroduceerde Gillette mach 3 is een klassieker onder de scheermesjes. Het populaire scheersysteem is op dit moment nog steeds te koop en wordt door vele mannen gebruikt. In deze review bespreken we of de Gillette mach 3 zich nog steeds staande kan houden tussen de laatste innovaties op scheergebied.

Mach 3 (turbo)

Het belangrijkste kenmerk bij de introductie van de mach 3 in 1998 was het 3-voudige scheermes. Het Gillette Mach 3 (Turbo) is uitgerust met drie mesjes die trapsgewijs geplaatst zijn om dicht op de huid te scheren. De trapsgewijs geplaatste mesjes zorgen er voor dat scheren gemakkelijk gaat, zonder druk te zetten en met slechts enkele bewegingen. De bewegende scheerkop met microribbels volgt eenvoudig de contouren van je gezicht. De lubrastrip op het scheerhoofd maakt de huid glad en verkleurt na een aantal maal langzaam van groen of blauw (bij de Turbo) naar wit, waarmee aangegeven wordt wanneer je de scheermesjes moet vervangen. Daarnaast zorgt de lubastrip ervoor dat de huid wordt verzorgd tijdens het scheren.

Koop nu de Gillette mach 3 (turbo) (tijdelijk 11% korting!)

Na de lancering van de mach 3 werd ook andere scheermessen in de Mach3 lijn geïntroduceerd, zoals de Mach3Turbo en de M3Power, de laatste met een vibrerend elektromotortje aan boord. De mesjes zijn uitwisselbaar tussen de verschillende modellen. De Mach 3 Turbo was jarenlang het meest verkochte scheermesje (en misschien nog wel steeds!).

Testresultaat

Over het test- en gebruikersresultaat kunnen we kort zijn. Het is geen toeval dat de Gillette mach 3 al zo lang op de markt is. De mesjes blijven redelijk lang scherp, hebben weinig moeite met een stoppelbaard van 3 dagen en bieden een goede bescherming voor de huid. Wij hadden weinig last van snijwondjes of irritatie na het scheren. De mesjes gaven na één keer scheren met de haargroei richting mee een goed resultaat. Voor een perfect gladde huid moesten we echter ook nog een keer tegen de haargroei richting in scheren. We kunnen dat echter geen minpunt noemen want wij zijn op dit moment nog geen enkel scheermes tegengekomen dat dit wel doet. Hoewel het laatste model van Gillette, de Fusion Proglide, net iets beter scoort zijn we tevreden over de kwaliteit van dit scheersysteem. We beoordelen de Gillette Mach 3 dan ook als goed.

Conclusie

Wie op zoek is naar een relatief goedkoop scheermes dat ook nog eens goed zijn werk doet kunnen we de Mach 3 (turbo) zeker aanraden. Met het resultaat beschreven in deze review ga je jezelf haast afvragen waarom ze bij Gillette nog steeds om de 5 jaar een nieuwe innovatief scheersysteem presenteren… Tip: lees daarvoor onze review van de Fusion Proglide!

Koop nu de Gillette mach 3 (turbo), tijdelijk met 11% korting

Of koop losse scheermesjes

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. DJ

    Blijft een goed scheermesje, maar twijfel of ik toch niet alsnog voor de nieuwe Fusion Proglide ga uit de link hierboven… lastig

    1. Admin

      Dat snappen we DJ, beide scheermessen zijn goed (de mach3 is al zo oud en nog steeds effectief). De nieuwe Fuison Proglide Power uit de link vinden we nog wel iets beter scheren. De kosten van scheermesjes lopen niet zo heel ver uit elkaar dus wij zouden je de laatste adviseren.

Geef een reactie