Review: Braun Series 7 scheerapparaat

Je bekijkt nu Review: Braun Series 7 scheerapparaat

De Braun 7 series zijn de absolute topmodellen van het Duitste bedrijf dat elektrische apparaten produceert. Wij mochten de Braun 790cc-4 testen. Deze review beschrijft de resultaten en onze ervaring met het apparaat.

De Braun series 7 scheerapparaten

braun-7-series-review-scheerresultaat

Een van de meest in het oog springende features van het scheerapparaat is de sonic techologie dat er voor zort dat de scheerkop 10.000 microtrillingen maakt per minuut. Die zorgen er voor dat de haartjes zich goed naar de mesjes bewegen en helpt meer haartjes af te scheren per scheerbeweging. Daarnaast beschikt het apparaat over een zeer bijzonder systeem dat de lastig te scheren platte haartjes optilt en tot tegen de huid afsnijdt. Het scheersysteem is flexibel en bestaat uit een draaiende scheerkop en zwevende scheerbladen. Het apparaat volgt zo perfect de bewegingen over het gezicht. Naast de Braun 790cc-4 zijn de volgende types op dit moment te koop: 760cc, 750cc-6, 730s-4 en de 720s-6. Deze verschillen niet van elkaar wat betreft scheertechniek (en resultaat) maar alleen van kleur en accessoires.

Koop hier het geteste scheerapparaat uit de Braun Series 7

Hoe scheert de series 7?

Het eerste wat ons opvalt is dat we de lastige platliggende haartjes in de halsregio met de Braun 790 gemakkelijk kunnen afscheren, terwijl we daar voor hetzelfde resultaat met andere scheerapparaten meerdere keren overheen moeten gaan. Ook op het gezicht en de snor worden de haartjes erg dicht op de huid afgesneden. Waar dat bij andere scheerapparten tot huidirritatie en jeuk kan leiden hadden we er bij de Braun geen enkele keer last van. Dat komt volgens ons omdat de scheerkoppen erg vloeiend over de huid glijden, wat erg comfortabel aanvoelt. Wellicht dat de microtrillingen daar ook aan bijdragen. De huid voelt glad na het scheren, zonder stoppels. Bij het afscheren wordt niet aan de haartjes getrokken. De optie om zelf de scheerstand/snelheid te kiezen voegt naar ons idee weinig extra toe.

Conclusie en advies

Dit redactie is unaniem, dit is zeker een scheerapparaat dat wij zouden kopen. Het is een van de betere scheerapparaten die we tot nu toe hebben geteset. Dit scheerapparaat geeft niet alleen een grondige scheerbeurt maar is ook nog eens erg comfortabel. Het is dan ook niet voor niets het topmodel van Braun. We beoordelen dit scheerapparaat als zeer goed en het scheerapparaat is de aanschaf meer dan waard

Koop hier het geteste scheerapparaat uit de Braun Series 7

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Pieter

  Gekocht en erg tevreden over!

 2. Gijs

  Ik heb dit scheerapparaat sinds kerst in mijn bezit. Dit is mijn eerste scheerapparaat en ben er eigenlijk wel over te spreken. De prijs is wat hoog maar achteraf zeker waard. Ik heb geen last van huidirritatie en het apparaat scheert eigenlijk vrij gemakkelijk de haartjes af. Ik heb zware baardgroei (dikke, stugge haartjes).

 3. Paul Schooneman

  Apparaat een jaar geleden gekocht. Ik scheer elke dag.
  De motor van het apparaat is nu al zo versleten, dat het veel herrie maakt, heel erg schud en hapert.

  Ik heb ook andere Braun scheerapparaten gehad, waarbij het scheerdeel lang mee ging, maar de accu het binnen 3 jaar begaf. Nu is het precies andersom. Made in China?

  Braun: get it right!

Geef een reactie