Gillette Fusion Review – test

Je bekijkt nu Gillette Fusion Review – test

Bij de introductie van de Gillette Mach 3 waren de drie scheermesjes een ware revolutie die lang ongeëvenaard is gebleven. Tot in 2006/2007 de Gillette Fusion met vijf mesjes op de markt werd gebracht. Het inmiddels al weer verouderde Fusion scheersysteem is bijna 10 jaar op de markt. Is het nog aan te raden om de oude Fusion te kopen of kun je beter voor het nieuwere model, de Fusion Proglide, of juist voor de oudere mach 3 gaan? In deze review testen we dat voor je uit!

Ons testoordeel

De Gillette Fusion scoort beter dan het oudere mach 3 model, met name op scheercomfort en scheerprestaties. Dat mag ook wel want de Fusion is duurder dan de mach3. De Fusion scheert voelbaar gladder en geeft naar ons idee minder scheerirritatie. Toch zijn de verschillen klein. De oude Fusion scoort in onze test en in andere consumententests echter minder goed dan het jongere broertje: de Fusion Proglide (power). Wat betreft scheerprestaties raden we je dan ook aan om te kiezen voor het nieuwe Proglide model en de oude Fusion lekker in de winkelschappen te laten liggen. Het verschil in kosten is gering terwijl de nieuwere Fusion Proglide van een aanzienlijkere hogere kwaliteit is.

Koop de Gillette Fusion Proglide Power nu tijdelijk met 8% korting!

Gillette Fusion

De scheermesjes hebben 5 mesjes, een lubrastrip, een flexibele comfort guard en een precisie trimmer. Het scheersysteem is iets duurder dan de mach3 turbo. De Fusion borduurt echter voort op de Mach3. De fusion verschilt echter in uiterlijk (stukken stoerder en steviger), heeft een prettiger handvat en scheert met vijf mesjes iets beter. De lubrastrip zorgt er voor dat het mesje goed over de huid glijdt en de houder volgt door de bewegelijkheid van de scheerkop goed de contouren van het gezicht.

Conclusie

Het nieuwe Gillette Fusion ProGlide Scheersysteem is een significante verbetering in scheerprestatie en comfort ten opzichte van de oude, in deze review geteste, Gillette Fusion. We raden je daarom aan om niet de oude Fusion te kopen maar de nieuwe Fusion Proglide.

Koop de Gillette Fusion Proglide Power nu tijdelijk met 8% korting!

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Pieter

    Ik ben van de Fusion overgeschakeld naar de Fusion Proglide Power en ik moet zeggen: die laatste scheert nog net iets beter. En het mooie is de losse scheermesjes zijn ook nog eens iets goedkoper! Eens dus met dit artikel: koop niet meer dit oude scheermes maar de nieuwe fusion proglide power.

  2. Gerrit

    Een vraag
    Ik ben ong. een jaar geleden overgeschakeld van de Gilette SENSOR naar de Fusion5. Vrij recent in div. aanbiedingen een ruime voorraad mesjes aangeschaft, maar nu laat aan de achterzijde van de houder de blauwe (rubberen) knop los. Is een houder los te verkrijgen zonder mesjes aan te hoeven schaffen, omdat ik momenteel nog meer dan voldoende mesjes heb?
    Bij voorbaat dank.

Geef een reactie