Philips Satin Perfect review: verwijdert ook de kleine haartjes!

Je bekijkt nu Philips Satin Perfect review: verwijdert ook de kleine haartjes!

Na jaren trouwe dienst begaf mijn oude scheerapparaat het en kon ik op zoek naar een nieuwe. Ik koos voor de Philips Satin Perfect, niet alleen vanwege de handige kleine maat en het leuke uiterlijk, maar vooral ook omdat het belooft zelfs de fijnste haartjes weg te halen.

Philips satin perfect epilator

Vooruitlopend op mijn gebruikservaring kan ik alvast verklappen dat deze aankoop een schot in de roos is. Philips claimt dat het epileerapparaat zelfs fijne, korte en platliggende haren verwijdert terwijl de huid wordt beschermd. Dat doet het apparaat door de haren op te lichten en te begeleiden naar de speciale pincetschijven. Het massagehulpstuk dat is ingebouwd in het apparaat, verzacht de huid. Dat doet het door de huid zacht te masseren door middel van vibraties. Dat moet zorgen voor een aangenaam epileerproces. Dankzij het extra brede epileerhoofd verwijder je meer haren in minder tijd. Dat klinkt dus goed, maar doet het apparaat ook wat het belooft?

Mijn review en ervaring met dit epileerapparaat

Het allerbelangrijkste is dat de epilator bij mij met minimale inspanning de haartjes weet te verwijderen. De Satin perfect doet dit boven verwachtingen en mist maar weinig haartjes. Ik merkte dat je daarvoor wel het apparaat met de juiste snelheid over de huid moest bewegen. Het handige lampje op het apparaat helpt om eventuele gemiste haartjes makkelijk te herkennen. Fijn is ook dat je tijdens het epileren de snelheid aan kunt passen. Bijvoorbeeld wanneer je wisselt tussen verschillende zones of overgaat op een stukje gevoelige huid. Na het epileren spoel je de kop gewoon af onder de kraan.

De haartjes worden met wortel en al verwijderd. Soms is dat even pijnlijk (maar het went snel), maar belangrijk is ook dat de Philips Satin Perfect mij vooralsnog geen huidirritatie heeft opgeleverd! Bovendien blijven de haartjes voor lange tijd weg. Ik heb het apparaat zowel voor mijn benen als bikinilijn gebruikt en ben er erg tevreden over. Kortom, het apparaat is perfect voor iemand als ik, die er in minimale tijd goed verzorgd uit wil zien.

Conclusie

Deze aankoop is wat mij betreft een schot in de roos en ik wil dit epileerapparaat dan ook aan iedereen aanraden die op zoek is naar een (nieuwe) epilator! De Philips SatinPerfect bewijst dat de scheertechniek in de afgelopen jaren verder is ontwikkeld en verfijnd.

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Janneke

    Fijne epilator. Alles doet het, handig in gebruik en langdurig resultaat. De eerste keer deed het wel veel pijn, maar nu doe ik het af en toe en heb ik niet zoveel haartjes, dus dan voel je het nauwelijks. Het apparaat vangt de haren heel goed, dat had ik niet verwacht.

Geef een reactie