Scheerschuim review

Je bekijkt nu Scheerschuim review

Scheerschuim is er in verschillende soorten. Zo is er het bekende schuim voor het gezicht, schuim speciaal voor vrouwen en schuim voor de gevoelige huid. In dit artikel bespreken we de resultaten van enkele reviews en tests en concluderen we dat enkele merken er met kop en schouder bovenuit steken.
[do_widget id=text-8]

Welk scheerschuim is het beste?

Het onafhankelijke consumentenprogramma Kassa heeft in 2013 laten onderzoeken over welk scheerschuim mannen het meest tevreden zijn. Testgebruikers kregen scheerschuim van verschillende merken om te testen. Het scheerschuim werd hierbij onherkenbaar aangeboden, de testgebruikers wisten dus niet om welke merken het ging. Gedurende acht weken is door vijftien gebruikers scheerschuim van 10 verschillende merken gebruikt, getest en vergeleken.

Het scheerschuim van Albert Heijn kwam als beste uit de test. Testgebruikers noemen als een groot pluspunt dat de scheerschuim mooi stevig is en hierdoor goed aan te brengen is. Met een relatief zachte prijs van €1,54 per 250ml lijkt hiermee bewezen dat goed niet altijd duur hoeft te zijn. In tegendeel zelfs. Uit de test blijkt dat mannen het minst tevreden zijn over de topmerken Nivea en Wilkinson. Deze merken scoren respectievelijk een magere 6,0 en 6,2 en zijn het laagst genoteerd op de lijst. Opmerkelijk hierbij is dat dit meteen ook de twee duurste bussen scheerschuim uit de test zijn. De testgebruikers vonden het schuim te dun, het hielp niet om irritatie te voorkomen en het bleef niet goed plakken op het gezicht.

De uitslag

1. Albert Heijn kreeg de hoogste score met een 8,1 (€1,54 euro)
2. Vergulde kreeg van de testers een 7,5 (€2,48 euro) Koop nu (met tijdelijk 30% korting)
3. Sanex kreeg een 7,5 (€3,36 euro)Koop nu
4. Kruidvat werd beloond met een 7,3 (€0,99)
5. Etos verdiende een 7,3 (€2,02)
6. HEMA scoorde een 7,3 (€2,10)
7. Gillette werd gereviewd op een 7,0 (€2,51)Koop nu (17% korting)
8. Lidl kreeg van in de review een 6,9 (€0,91)
9. Nivea kreeg een 6,2 van de testers (€3,84)
10. Wilkinson kreeg nipt een voldoende met een 6 (€3,45)

Wat is een goed scheerschuim?

Uit de review kunnen we concluderen dat er een aantal criteria zijn waarop scheerschuim beoordeeld kan worden. Goed scheerschuim is vol en stevig, blijft goed plakken, is gemakkelijk op te brengen en heeft een prettige, frisse mannelijke geur. Ook de prijs lijkt mee te spelen, nat scheren met scheermesjes is immers al duur genoeg vanwege de hoge kosten van scheermesjes.

Objectieve test?

Tot in hoeverre de test onder de 15 testpersonen bij kassa representatief is voor de Nederlandse man valt natuurlijk te betwisten. Uit het commentaar dat onder het artikel van kassa is geplaatst blijkt al snel dat de meningen sterk verdeeld zijn over de beste en slechtste scheermerken uit de review. Welk scheerschuim je moet kopen is dus vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur en uitproberen welk schuim het meest geschikt is voor jou huid. Desondanks geeft de test wel goed weer wat de verschillen zijn tussen de verschillende merken.

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Bron en volledige testresultaten: kassa.vara.nl

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Jordy

    Ik ben groot fan van de nummer 2 op de lijst, de scheerschuim van Vergulde Hand!

  2. Arnoud

    Ik krijg altijd last van huidirritatie bij die van de Appie hein, snap niet dat die als eerste staat. Stinkt ook nog eens… Ik gebruik de gillette, doet wat het moet doen.

Geef een reactie