Rode bobbeltjes bij epileren voorkomen

Je bekijkt nu Rode bobbeltjes bij epileren voorkomen

Huidirritatie in de vorm van jeuk en rode bobbeltjes na het epileren met een epilator is erg vervelend. Het zorgt er ook voor dat je niet de gladde zachte huid krijgt die je wenst. Gelukkig kun je door goede voorbereiding, juist gebruik van de epilator en huidverzorging de meeste jeuk, bultjes en irritatie voorkomen.
[do_widget id=text-8]

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is belangrijk om de huid en haartjes voor te bereiden op het ontharen met een epilator. De beste voorbereiding is een korte douche of een washandje met lauw-warm water op de te ontharen plek te leggen. Het warme water ontspant de huid en opent de poriën, waardoor de haartjes makkelijker weggehaald kunnen worden. Dep de huid goed droog voordat je gaat epileren.

Juiste manier van gebruik apparaat

Ook het apparaat op de goede manier gebruiken kan bobbeltjes, jeuk, rode huid en andere huidirritatie voorkomen. Belangrijk is dat je het apparaat het werk laat doen. Laat de epilator over de huid glijden, zonder daarbij al te hard te drukken. Beweeg de epilady in een rustig tempo over de huid, zodat alle duizenden haartjes verwijderd kunnen worden.

Vermijd dat je boven de huid gaat zweven. Je moet het apparaat dus echt op je huid neerzetten (liefst zelfs een beetje drukken) en dán aan zetten. Epileer tenslotte altijd tegen de haargroei richting in, dus van onder naar boven. Zo voorkom je dat haartjes afbreken en in de huid gaan prikken.

Verzorg de huid na het epileren

Direct na het epileren de huid enkele minuten koelen met een nat washandje met (ijskoud) water, helpt om bultjes en irritatie te voorkomen. Dep de huid daarna goed droog (niet wrijven!) en breng een verzorgende huidlotion aan. Deze lotion van DOVE is daar prima voor. Het verzacht de huid en helpt huidirritatie te verminderen.

Overigens is het heel normaal dat direct na het epileren bobbeltje of rode puntjes op de huid ontstaan. De haartjes zijn er door de epilator met grote kracht uitgetrokken. De huid moet dus eerst even herstellen. Na ongeveer 24 uur zijn de meeste bultjes zo goed als verdwenen. Epileer dus ruim voordat je van plan bent de geëpileerde huid aan de buitenwereld te tonen.

Een goede epilator gebruiken

Een goede epilator voor het ontharen van de gevoelige huid vinden wij de Philips Satin Soft. Dit apparaatje heeft zachte pincetschijven die de haartjes verwijderen zonder aan de huid te trekken en die goed de contouren van de huid volgen. Daarnaast kun je hem nat en droog gebruiken, zelf de snelheid van epileren regelen en worden er een flink aantal handige hulpstukjes bijgeleverd (schrubborstel, massagehulpstuk, trimmer en pincetschijven). Als je dus op zoek ben naar een goede nieuwe Epilator raden we de Philips Satin Soft aan.

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marja

    Epileren met een goede epilator maakt veel uit om van die bobbeltjes te voorkomen. Ik had nog een oude van mijn moeder liggen, waar ik continu last had van irritatie. Nu heb ik een nieuwe en dat gaat stukken beter en fijner.

  2. Heidi

    Ik heb de aller nieuwste van Braun met alles op en bij en ook meteen de duurste (natuurlijk 🙁 ) maar ik heb er absoluut geen goede ervaring mee hoor! Nadat ik alles gedaan had wat moest heb ik beginnen jeuk krijgen JEZUS ECHT NIET NORMAAL!!!!
    Geef momenteel meer uit aan zalf bij de apotheek dan een simpel mesje verdorie 🙁

Geef een reactie