Braun Silk-epil 9 review: snel en precies epileren

Je bekijkt nu Braun Silk-epil 9 review: snel en precies epileren

Met een epilator verwijder je niet alleen de haartjes zelf, maar ook de haarwortel. Daardoor blijft je huid langer glad dan bijvoorbeeld met scheren. Het is natuurlijk wel van belang dat het epileerapparaat snel, precies en pijnloos werkt. Ik heb de Braun Silkepil 9 uitgeprobeerd en wil je graag vertellen wat de voor- en nadelen van deze epilator zijn.

De Braun Silk-epil 9 in het algemeen

Wat opvalt bij de Braun Silk-epil 9 is de brede kop in vergelijking met andere modellen. Dat scheelt tijd, want er wordt meer haar verwijderd met één beweging. Braun geeft aan dat dankzij de MicroGrip pincettechnologie van het apparaat ook kleinere haartjes worden verwijderd. Dat geldt zelfs voor haartjes van 0,5 mm die je bij het waxen vaak mist. De Braun Silk-epil 9 kun je zowel droog als onder de douche of in bad gebruiken. Dat laatste kan helpen als je last van huidirritatie hebt. Braun geeft aan dat, zeker als je het vaker doet, epileren met dit apparaat een pijnloze aangelegenheid wordt.

Hoe epileert het apparaat?

Hoe goed epileert het apparaat en hoe voelt het aan? Om te beginnen ligt de Braun Silk-epil 9 prettig in de hand. Dat is vooral belangrijk als je het apparaat tijdens het douchen of baden gebruikt. Ondanks de verschillende standen is het apparaat eenvoudig in gebruik. Je plaatst het op de huid en begint met epileren. Bij mij haalde het apparaat de haartjes goed weg, ook de kortere haartjes. Wat ik handig vind is dat er een speciaal lampje op zit waarmee je de huid kan controleren. Hierdoor zie je niet snel haartjes over het hoofd en wordt je huid heel mooi glad.

Prettig vond ik ook dat het apparaat op de natte huid gebruikt mag worden. Epileren wordt namelijk naar mijn gevoel minder pijnlijk als je huid en de haartjes door het warme water zachter zijn. Alles bij elkaar geeft deze epilator een mooi en zacht resultaat, waarbij de haartjes lang wegblijven en het is gedaan met stoppels. Het apparaat is na gebruik goed schoon te maken.

Conclusie en advies

De Braun Silk-epil 9 is een verbetering op het gebied van epileren. De epilator werkt snel door de brede scheerkop en geeft een goed resultaat, ook bij korte haartjes. Zeker bij gebruik na het douchen of in bad is dit epileerapparaat vrijwel pijnloos. Misschien is de Braun Silk-epil dan wat aan de prijs in vergelijking met andere epilators, maar hij is dat dubbel en dwars waard. Het is een van de betere epilators van dit moment. Het apparaat is onder andere te koop bij BOL.com.

Meer artikelen gerelateerd aan reviews

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Celina

    Erg makkelijk in gebruik. Nauwelijks pijn bij het ontharen en mooie gladde benen als resultaat. Hoeft niet vaak opgeladen te worden, lampje is prettig. De bijgeleverde scrub borstels zorgen er dan ook echt voor dat er geen ingegroeide haartjes ontstaan. Na een maand gebruik kan ik niet zeggen dat ik ergens een negatief punt gevonden heb aan dit artikel. Absolute aanrader!

Geef een reactie