Scheren wanneer je overgewicht hebt?

Scheren wanneer je overgewicht hebt?

Als je wat zwaarder bent kan het scheren van het gezicht of van schaamhaar lastig zijn. Op de eerste plaats kan het extra vel en vet er voor zorgen dat het lastig scheren is in de huidplooien. Op de tweede plaats kan overwicht er voor zorgen dat je niet goed kunt zien wat je aan het doen bent, waardoor je niet alleen stukjes haar vergeet maar ook kans hebt om jezelf te snijden.

Huidplooien strak trekken

Als je overgewicht hebt kunnen extra huidplooien (afhankelijk van je houding) het scheren lastig maken. Dit is bij mannen vaak het geval in de nek, hals en kin en bij het scheren van het borsthaar. Bij zowel mannen als vrouwen kan het extra vet er voor zorgen dat je moeite hebt om het (schaamhaar) te verwijderen.

De truc om jezelf goed te scheren wanneer je fors bent is door de huid goed strak te trekken met je ene hand en met de andere hand in korte halen te scheren. Wanneer je dik bent is het belangrijk dat je kleine stukjes scheert in plaats van grote oppervlakte. Richt je op het straktrekken van de huid en het wegduwen van huidplooien. Door de huid strak te trekken en telkens kleine stukjes te scheren kun je alle haartjes tot dicht op de huid verwijderen, zonder jezelf te snijden. Daarnaast wil het ook wel eens helpen de huid door middel van je houding op te spannen. Ga bijvoorbeeld gehurkt zitten of zet één voet op de rand van een stoel als je schaamhaar in de schaamstreek wilt scheren. Of kijk omhoog als je de haren in je nek wilt scheren (als man).

Zorg dat je ziet wat je doet

Om goed te scheren is het ook van belang dat je ziet waar je scheermes zich bevindt. In veel gevallen is een spiegel hierbij het hulpmiddel bij uitstek. Wij raden aan om zowel een staande spiegel als een handspiegel bij de hand te hebben. Je kunt bijvoorbeeld voor de staande spiegel gaan zitten of liggen om, terwijl je met een hand de huid strak trekt, de schaamstreek te scheren. De handspiegel kan handig zijn om op de grond te leggen en daarboven te hurken om de lastige plekjes onder de buik of genitaliën (vagina, penis, ballen, billen) mee te nemen. Zorg er in ieder geval dat je 1 hand vrijhoud voor het strak trekken van de huid en de andere om het scheermes vast te houden.

Zoals je ziet kun je door trucjes als de huid goed strak te trekken, door kleine stukjes te scheren en door goed te kijken waar je de haren weghaalt ook goed (schaam)haar verwijderen als je wat aan de dikke / zware kant bent. Natuurlijk horen we graag jou tips en ervaringen. Plaats ze hieronder in de reacties of door ze te mailen naar redactie@scheertips.com


Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Avatar

    Mijn beste vriendin is ook dik, maar ik heb haar over laatst geholpen bij het scheren van haar bikinilijn en vagina. Een tipje dus om iemand die dicht bij je staat mee te laten helpen. Ik geef toe zowel zij als ik moesten even over een drempel stappen maar uiteindelijk was ze erg blij dat ik haar zo kan helpen.

  2. Avatar

    Je kunt natuurlijk ook naar de schoonheidsspecialist gaan

Geef een reactie

Sluit Menu