Elektrisch scheerapparaat schoonmaken (foliescheren)

Je bekijkt nu Elektrisch scheerapparaat schoonmaken (foliescheren)

Regelmatig reinigen van een scheerapparaat zorgt voor betere scheerprestatie. Maak het apparaat minstens 1x per week schoon. Dit artikel geeft enkele tips over hoe je dat het beste doet voor een Vibrerend/oscillerend foliescheersysteem. Een bekend voorbeeld zijn de series van Braun. Voor het schoonmaken van een roterend scheersysteem klik je hier.
[do_widget id=text-8]

Hoe vibrerend/oscillerend foliescheersysteem schoonmaken

Controleer voordat je begint of het scheerhoofd van jou vibrerend/oscillerend foliescheersysteem schoongemaakt mag worden onder water. Is dat het geval? Lees dan ook de stappen 3 en 4 door. Is jou apparaat niet geschikt om onder de kraan af te spoelen? Volg dan alleen de stappen 1 en 2.

1. Zet het apparaat uit. Verwijder het scheerblad en de messenblok cassette
en klop deze uit in de wasbak, prullebak of uit het raam.

braun-scheerblad-losklikken-schoonmaken

2. Gebruik het borsteltje of een oude tandenborstel om de binnenkant van het scheerhoofd schoon te maken. Let op: gebruik het borsteltje nooit op het scheerblad en de messenblok cassette aangezien dit het scheerblad kan beschadigen.

scheerapparaat-braun-schoonborstellen

3. Zet het scheerapparaat terug in elkaar en zet het aan (snoerloos) en spoel het scheerhoofd af onder warm stromend water. U mag hierbij vloeibare zeep zonder schurende deeltjes gebruiken. Spoel al het schuim af en laat het scheerapparaat nog een paar seconden aan staan. Schudt het overtollige water er af.

braun-scheerapparaat-onder-kraan-afspoelen

4. Schakel vervolgens het scheerapparaat uit, verwijder het scheerblad en de messenblok cassette en laat deze drogen.

Wij vinden het volgen van deze 4 stappen het beste en schoonste resultaat geven. Je kunt er echter ook voor kiezen om alleen stappen 1&2 of alleen de stappen 3&4 uit te voeren voor een minder grondige reiniging.
[do_widget id=text-9]

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Sam

    Ik gebruik het borsteltje wel om de achterkant van het scheerhoofd schoon te maken van mijn braun. Daarna spoel ik het af onder de kraan. Alleen onder de kraan is voor de voorkant namelijk wel voldoende maar niet voor de achterkant die aan de haarkamer grenst.

Geef een reactie