Goedkoop scheren: scheermesjes of klassiek scheren?

Je bekijkt nu Goedkoop scheren: scheermesjes of klassiek scheren?

Scheren is voor de meeste mannen een dagelijks terugkerende noodzaak. Scheren is echter niet goedkoop. De aanschaf van scheermesjes kost op jaarbasis veel geld, zeker als je in de winkel de scheermesjes van de bekendere merken als Gillette of Wilkinson Sword koopt. Dit artikel geeft enkele tips hoe je goedkoop kunt scheren.
[do_widget id=text-8]

Klassiek scheren

Klassiek scheren is het scheren met een houder (een safety razor genoemd) met daarin een verwisselbaar (eenbladig) scheermesje. Zoals we al vaker vermeld hebben op deze website is dit met stip de goedkoopste manier om jezelf te scheren. Het scheert net zo goed, en misschien zelfs wel beter als de verwisselbare scheermesjes. Een houder kost ongeveer 20 tot 25 euro. De vervangbare mesjes ongeveer 0,20-0,50 cent per stuk. Een goede safety razor is die van Muhle.

Goedkope scheermesjes

In een ander artikel bespreken we hoe je aan goedkope scheermesjes kunt geraken. In het kort: je kunt veel voordeel behalen door te kiezen voor minder bekende merken, door de aanbiedingen van de grote winkels in de gaten te houden, door groot in te kopen (bijvoorbeeld een jaarvoorraad) en door op het internet te kopen. Kijk ook eens naar de vele bedrijfjes die scheermesjes in abonnementsvorm versturen. Lees hier meer over goedkope scheermesjes.

Vergelijking kosten scheren

Klassiek scheren (Safety Razor)
Houder: 25 euro
Mesjes: 0,36 euro per stuk
Totaal bij wekelijks vervangen
0.36×56 = 20.16 euro aan mesjes

Gillette Mach3 Turbo
Houder: 9,95 euro
Mesjes: 2,50 euro per stuk
Totaal bij wekelijks vervangen
2.50×56 = 140 euro aan mesjes

Verschil: 120 euro

Dat het verschil groot is wordt met deze vergelijking wel duidelijk. De kosten voor klassiek scheren zijn vele malen lager dan het zeer bekende (overigens goed werkende) scheersysteem van Gillette. Het totaal verschil is ruim 120 euro. We hadden deze vergelijking ook met Wilkinson Sword kunnen maken en dezelfde conclusie kunnen trekken.

Conclusie

Wie goedkoop wil scheren kiest voor klassiek scheren. Of klassiek scheren iets voor jou is en past bij je huidtype zal je moeten uitproberen. Voor de prijs hoef het in ieder geval niet te laten. Wil je toch gebruik blijven maken van de vertrouwde scheermesjes, zorg dan dat je de mesjes inkoopt via aanbiedingen, via het internet of kiest voor merkloze mesjes.

Vervang je wekelijks het scheermes dan betaal je met klassiek scheren ongeveer 20 euro per jaar aan scheermesjes. Gebruik je de scheermesjes van de bekende A-merken dan betaal je al snel 140 euro per jaar aan mesjes!
[do_widget id=text-9]

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. James

  Waar koop ik zo’n safetyrazor? Wat is goed?

 2. Bas

  Supermax scheermesjes 200stuks voor €10-
  Dat is bij wekelijks vervangen van je mesjes
  Is 52 weken bij ons in het zuiden. Misschien in het noorden wel 56 weken, dit zal ik na moeten kijken.
  ~€2.45 per jaar aan scheermesjes

Geef een reactie