Je lichaam scheren als man: klaar voor de zomer!

Je bekijkt nu Je lichaam scheren als man: klaar voor de zomer!

De zomer komt er weer aan, de ideale tijd om op het strand of in het zwembad te vertoeven. Tijd om aan je beach body te werken! Je wilt er natuurlijk wel goed uitzien in je zwemoutfit. Waarschijnlijk heb je in de herfst- en wintermaanden het bijhouden van je lijf wat verwaarloosd. Maar nu de zomer er weer aan komt, is het tijd op je lichaam weer te scheren. In dit artikel geven we je een aantal tips om op de beste manier je lichaam te scheren, zodat je lelijke plekken en huidirritatie voorkomt.

Scheer in etappes

Je lichaam scheren is een flinke klus. Schroom daarom niet om dit in etappes te doen, want hier kan veel tijd in gaan zitten. Neem de tijd, en verdeel de verschillende lichaamsonderdelen over meerdere dagen. Eerst je borst, dan je buik, et cetera.

Hoe scheer je het beste de schaamstreek?

De schaamstreek is een erg delicaat onderdeel van je lichaam om te scheren. Je wilt hier geen foutjes maken, want deze streek is erg gevoelig. Trim voor het scheren de haartjes alvast. Dit kan aan de hand van een trimmer of een schaartje. Je kunt tevens overwegen om een warme douche of een warm bad te nemen, zodat je haartjes zachter worden en je de dode huid verwijdert. Breng vervolgens wat scheerschuim aan. Trek de huid strak, en scheer langzaam en voorzichtig het geheel.

Lees ook: hoe je penis en balzak scheren

Borsthaar

Voor je borsthaar heb je twee opties: je kunt het scheren of trimmen. Het is namelijk super mannelijk én aantrekkelijk om borsthaar te hebben, maar niet om te veel borsthaar te hebben. Scheren en trimmen zijn daarom beide prima opties voor de borst- en buikstreek.

Lees ook: hoe je borsthaar scheren

Andere opties

Mocht je geen fan zijn van scheren, heb je altijd nog alternatieven voor het verwijderen van haar. Zo zijn er ontharingscrèmes, welke je plaatst op de gedeeltes die je wilt ontharen. Vooral voor de schaamstreek is dit misschien wel gemakkelijker dan scheren. Ook ontharen aan de hand van licht is een optie. Maar mocht je jouw lichaam gewoon willen scheren, is dat nu een stuk gemakkelijker te doen.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie