Haren op oor scheren

Je bekijkt nu Haren op oor scheren

De oren zijn, mits je geen lange haren hebt, een goed zichtbaar onderdeel van ons lichaam. Er is op onze huid vrijwel geen enkel plekje waar geen haartjes groeien, de meeste van die haren zijn echter onzichtbaar doordat ze minuscuul klein en dun zijn. Gelukkig maar, want ook al stammen wij mensen af van de apen niemand wil er meer zwaar behaard bijlopen.
[do_widget id=text-8]
Ook boven op de oren groeien haartjes. Die haartjes zijn meestal niet goed zichtbaar met het blote oog, het zijn de zogenaamde donshaartjes. Vanuit bepaalde hoeken en in bepaalde situaties kunnen ze echter wel zichtbaar zijn. Normaal gesproken is het niet nodig de haartjes weg te halen. Er is waarschijnlijk vrijwel niemand die de haartjes zal opvallen buiten jijzelf als je in de spiegel kijkt. Ons advies is dan ook om de haartjes niet weg te scheren of uit te trekken. We hebben het in dit artikel alleen over de haartjes die op de oren groeien en niet de haartjes die binnen in de oorschelp en gehoorgang groeien. Daarover lees je in een ander artikel meer.

Weetje: wist je dat in tegenstelling tot andere lichaamsdelen je oren heel je leven door blijven groeien?
[do_widget id=text-9]


Fotocredits: Ear, uitsnede, Mark Probst

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Amber

    Ik laat die donshaartjes lekker zitten. Volgensmij ben ik de enigste die ze ziet zitten als ik heel goed kijk in de spiegel. Of is het bij iemand al eens opgevallen bij iemand anders?

Geef een reactie