Overstappen van scheerapparaat naar scheermes

Je bekijkt nu Overstappen van scheerapparaat naar scheermes

In de categorie vraag en antwoord deze keer de vraag van Jeffrey. Jeffrey heeft met een scheerapparaat veel last van jeuk en rode vlekjes op de huid en wil zich daarom gaan scheren met een scheermes. Zijn vraag is hoe hij het beste de overstap maakt van een scheerapparaat naar droog scheren met een scheermesje (hoe scheren, welk scheermes en scheerschuim).
[do_widget id=text-8]

Scheermethode geschikt voor jou huid

Het kan zijn dat het scheren met een scheerapparaat minder geschikt voor jouw huidtype. Voordat je de overstap maakt willen we je nog wel enkele tips meegeven voor het gebruik van een scheerapparaat. Meestal ligt het ontstaan van huidirritatie door een scheerapparaat namelijk aan de manier waarop je scheert en welk type scheerapparaat je gebruikt. Te vaak over dezelfde plek scheren, te hard drukken, een oud apparaat met botte mesjes en een warme scheerkop kunnen de oorzaak van de huidirritatie zijn. Het is vaak dan ook niet zozeer de scheermethode (elektrisch of scheermesje) maar meer het gebruik en/of het product (bijv. oud apparaat) dat voor problemen zorgt. Lees hier meer over: hoe scheren met een scheerapparaat & de beste scheerapparaten voor de gevoelige huid.

Toch kan het zeker geen kwaad om te testen of het scheren met een scheermesje voor minder huidirritatie zorgt. We adviseren je om ongeveer 20 dagen te scheren met een scheermesje om te kijken of dat verschil uitmaakt. Die 20 dagen is gebaseerd op het feit dat als je wisselt naar een nieuwe scheermethode je de eerste dagen kort meer last kunt krijgen van huidirritatie. Dit komt omdat je huid moet wennen aan de nieuwe manier van scheren. Schrik dus niet meteen als je meer last krijgt, maar houdt het even vol om een goede vergelijking te kunnen maken.

Welk scheermesje kopen

Jeffrey vroeg ons ook welk scheermesje en welk scheerschuim hij het beste kan gebruiken voor de gevoelige huid. Investeer (net als met een scheerapparaat) beter één keer in een goed scheermes, het kost je enkele euro’s meer maar bespaart je een hoop problemen. We adviseren je de Gillette Fusion Proglide, dat is uitvoerig getest door de fabrikant en speciaal ontwikkeld om zo min mogelijk de huid te beschadigen. Koop dit scheermes hier. Over de Gillette Fusion Proglide hebben we bovendien nog maar weinig klachten van gebruikers ontvangen. We adviseren je daarnaast een scheerschuim te kiezen die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid, bijvoorbeeld Gillette Sensitive. De normale versies bevatten namelijk te veel parfum en alcohol dat voor mensen met een gevoelige huid voor irritatie kan zorgen.

Werkwijze scheren met een scheermesje

Zoals we aan het begin van dit artikel reeds beschreven: veel hangt af van de wijze waarop je scheert. In een ander artikel hebben we dat uitvoerig beschreven. Een samenvatting van de juiste manier van scheren lees je hieronder:

Voor een goed resultaat met zo min mogelijk rode plekjes, jeuk en ingegroeide haartjes is de juiste voorbereiding alles. Die voorbereiding is gelukkig simpel en kost je weinig tijd. Neem voordat je begint met scheren eerst een korte douche of maak de huid met een handdoek nat met lauwwarm water en leg die een minuut op je gezicht en nek. Hierdoor worden de te scheren haartjes rechtop gezet en worden ze door het water en warmte zachter. Ook zorgt het water voor een eerste beschermend laagje op je huid (tegen de scheermesjes). Breng vervolgens een dun laagje scheerschuim aan en start daarna met scheren met een scherp scheermesje. Begin met de makkelijk af te scheren haartjes op je wangen, bakkenbaarden en nek en eindig met de stuggere haartjes op je kin en snor. Scheer van boven naar beneden. Als je regelmatig last hebt van huidirritatie raden we je aan niet tegen de haarrichting in te scheren tenzij je huid al gewend is aan het scheermesje. Spoel het scheermes na elke haal af onder de kraan om het vrij van water en haartjes te maken. Na het scheren spoel je het gezicht schoon met koud water, dit heeft tevens een kalmerend effect op de huid. Eventueel kun je nog een vocht inbrengend product opsmeren maar bij de meeste mensen is dat niet nodig. Gebruik zeker geen aftershave, dit bevat alcohol en leidt tot huidirritatie. Belangrijke andere tips zijn: Vervang scheermesjes tijdig, botte mesjes kunnen voor huidirritatie zorgen. Laat je huid af en toe even een dagje rusten door niet te scheren.

Blijf je last houden van huidirritatie, of kost het scheren met een scheermesje te veel tijd? Overweeg dan alsnog om een nieuw modern scheerapparaat te kopen. Zie voor meer informatie ons artikel: scheerapparaat voor de gevoelige huid. We merken namelijk dat juist heel veel mensen juist met een normaal scheermesje meer last hebben van huidirritatie en daarom liever een scheerapparaat gebruiken.
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: Less Facial Hair Day, uitsnede, TheGiantVermin

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Arif

    Het heeft bij mij wel een tijde geduurd voordat de huid gewend was, ik denk wel 2 weken voordat ik geen huidirritatie meer had. Nu al jaren met veel plezier met een scheermesje scheren

  2. Bas

    Wat een onzin artikel. Dit is een advertorial.
    Artikel bevat fouten, onwaarheden, is onvolledig en betaald.

Geef een reactie