Bikinilijn scheren

Je bekijkt nu Bikinilijn scheren

De bikinilijn is het gebied tussen een bikinibroek of zwembroek en de onbedekte huid. Je scheert de bikinizone omdat anders je schaamhaar onder je bikinibroekje kan uitkomen. De meeste vrouwen (en mannen) vinden het niet sexy en hygiënisch als het schaamhaar op die plek zichtbaar is.
[do_widget id=text-8]

Voorbereiding

Wat veel vrouwen vergeten voordat ze beginnen met het scheren van de bikinilijn is om het haar eerst in te korten met een tondeuse of schaar. Onze scheertip is dan ook om de haartjes eerst zo dicht als mogelijk tegen de huid te verwijderen. Neem hiervoor je tijd en wees voorzichtig. De kortere haartjes zullen makkelijker afgesneden worden door het scheermes en de ruimte tussen de mesjes zal niet verstopt raken door de lange haren.

De volgende stap is het nemen van een korte douche om de haartjes zachter te maken zodat ze makkelijk afgeschoren kunnen worden met het mesje. Na het nemen van de douche breng je scheerschuim of gel aan om de huid te beschermen, de haartjes week te maken en het scheermes beter over je huid te laten glijden. Als je bang bent dat je tijdens het scheren niet alles goed kunt zien raden we je aan om in de buurt van een (staande of hand)spiegel te scheren.

Hoe bikinilijn scheren

Pak nu een scherp scheermesje. Vervang het mesje regelmatig. Onze ervaring is dat veel vrouwen te lang met een bot mesje doorscheren waardoor ze meer last krijgen van irritatie en een minder tevreden zijn over het resultaat.

Begin door eerst met de haargroeirichting mee te scheren. Bij je bikinilijn is dat meestal van boven naar beneden. Spoel na elke haal de bikinihaartjes uit het scheermes met koud water. Maak desnoods gebruik van de spiegel om te kijken of je niks vergeet. Nog niet glad genoeg geschoren? Scheer dan nogmaals (opnieuw scheergel aanbrengen!) tegen de haarrichting in. Het risico hiervan is wel dat je meer last kunt krijgen van scheerirritatie, zoals tijdelijke bultjes en rode vlekjes.

Ben je tevreden met het resultaat. Spoel dat eerst de huid schoon met lauwwarm water en daarna met koud water. Even doorzetten, het is even koud maar hiermee kun je een deel van de huidirritatie voorkomen! Breng eventueel nog een verzorgend product, lotion of (hydraterende) crème aan.

Tip:
Voor de bikinilijn is het niet nodig om al je schaamhaar weg te halen. Je kunt ook slechts scheren op die plekken waar het haar vanonder je broekje kan komen. De rest hoef je dan niet te verwijderen maar kun je eenvoudig bijknippen / inkorten met een schaar.
[do_widget id=text-9]

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Milan

    Ik scheer gewoon alles kaal.

Geef een reactie