Borsten scheren

Je bekijkt nu Borsten scheren

Haargroei op en tussen de borsten is niet iets waar veel vrouwen openlijk over praten. Het is echter een normaal verschijnsel dat bovendien relatief veel voorkomt. De (zwarte of lange) borsthaartjes zitten meestal rond de tepels, maar kan ook tussen of zelfs op de borsten voorkomen.
[do_widget id=text-8]

Haartjes op en tussen de borsten scheren

Het scheren van de borsten is geen permanente oplossing maar heeft als belangrijk voordeel dat je een grote oppervlakte met relatief weinig inspanningen snel vrij van haartjes kunt krijgen. Je kunt hiervoor het scheermes gebruiken dat je ook voor je benen, oksels en bikinilijn gebruikt, maar zorg er voor dat het mesje voldoende scherp is. Ons advies is om voordat je begint met scheren eerst een korte warme douche te nemen om de haartjes zacht en vochtig te maken. Dit vergemakkelijkt het scheren. Pak nu scheerschuim en smeer je borsten in met een dun laagje. Zorg er wel voor dat je de tepels goed kunt zien. Geen scheerschuim voorhanden? Je kunt in dat geval ook zeep gebruiken.

Begin nu met scheren (gebruik een scherp scheermes) door met de contouren van je borst mee te scheren. Doe eerst de bovenkant, dan de onderkanten en zijkanten. Als laatste onthaar je het gebied tussen de borsten. Eventueel kun je gelijk je oksels meenemen. Scheer met korte halen en spoel het mesje na elke haal schoon. Gebruik eventueel een spiegel om goed te kunnen zien welke gebieden je al hebt gehad. Als je klaar bent kun je het overtollige scheerschuim en losse haartjes eenvoudig onder de douche verwijderen. Voor het verwijderen van het haar rond de tepels lees je hier meer.

Scheren geeft dus geen permanent resultaat, je zal net als met je oksels en benen de scheerbeurt regelmatig moeten herhalen.

Last van overmatige haargroei

Haar op deze plekken is geen bijzonder verschijnsel, veel vrouwen hebben er last van. Bij de een zijn dat hoofdzakelijk donshaartjes, maar ook beter zichtbare (zwarte) haartjes komt veel voor. Ben je toch bezorgt over de hoeveelheid haargroei die je als vrouw hebt? Maak dan een afspraak met de huisarts. Hij kan je het best van persoonlijk advies voorzien.


Fotocredits: Nessun dorma, uitsnede, Enrico Marongiu

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Lieke

    Dank voor jullie bericht, dit is inderdaad best een taboe. Ook ik vertel tegen niemand dat er bij mij best wel wat haartjes groeien.

Geef een reactie