Snor scheren

Je bekijkt nu Snor scheren

De snor is een van plekjes op je gezicht waar haar het eerst zichtbaar gaat groeien tijdens de pubertijd. Veel jongens scheren hun snor omdat ze het haar dar niet mooi vinden (en meisjes ook niet). In dit artikel lees je hoe je dat doet.
[do_widget id=text-8]

Voorbereiding

Als de haren op je bovenlip langer zijn dan 1-2 mm is het verstandig om ze eerst even in te korten met bijvoorbeeld een tondeuse of de trimmer achterop een elektrisch scheerapparaat. Inkorten met een schaar kan ook, maar pas op dat je dan niet in je huid knipt. Zou je de lange haren gaan scheren zonder ze in te korten dan raak het mesje snel verstopt. Daardoor scheert het minder goed.

Lees ook: Hoe scheren met een scheermes?

Voordat je de snor gaat scheren maak je de huid eerst even nat met lauw-warm water, bijvoorbeeld door een natte handdoek of een (hele) korte douche te nemen. Het (warme) water maakt de haren zachter en bereidt de huid voor op het scheren.

Hoe je snor scheren?

Breng vervolgens een goede scheerschuim aan en begin met scheren met een scherp scheermes (bijvoorbeeld deze van Gillette). Scheer eerst met de haargroeirichting mee, van boven naar beneden. Scheer kleine stukjes en spoel het mesje schoon na elke haal. Druk niet te hard maar, maar beweeg het scheermesje met lichte druk over je huid.

Is het resultaat nog niet glad genoeg? Scheer dan nogmaals tegen de haargroeirichting in (van onder naar boven). Vergeet niet om dan opnieuw scheerschuim aan te brengen en doe het voorzicht, want er is kans dat je jezelf snijdt Klaar? Spoel dan de huid af met koud water. Dit zorgt er voor dat de poriën in de huid zich sluiten, waardoor je huid minder last krijgt van irritatie.

Huidirritatie voorkomen

Het is belangrijk om met een scherp en goed scheermesje te gebruiken. Vervang het mesje regelmatig. Een bot scheermesje veroorzaakt namelijk sneller wondjes en huidirritatie. Verder is het belangrijk altijd scheerschuim te gebruiken. Scheerschuim beschermt de huid tegen de scherpe mesjes.

Ongeacht deze voorzorgsmaatregelen krijgen sommige jongens de eerste keren dat ze scheren last van huidirritatie (rode huid, jeuk, bobbeltjes). Als dat het geval is, scheer dan alleen maar met de haargroeirichting mee en niet meer tegen de richting in. In veel gevallen went de huid er aan nadat je jezelf vaker hebt geschoren.
[do_widget id=text-9]

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Lorens

    Bij mij groeit alleen de snor hard (en dat is lelijk), op de rest van mijn gezicht groeit het haar maar zacht. Ik zou graag een baard willen hebben. Ben 14.

    1. hannah

      niet zeuren. meiden hebben het erger. wanneer je een snor op een man ziet is het niet erg, maar wanneer je het op een vrouw ziet wordt het meteen beschouwt als lelijk/vies

Geef een reactie