Gezicht wassen voor het scheren?

Je bekijkt nu Gezicht wassen voor het scheren?

In de rubriek Vraag en Antwoord deze keer een vraag van Jeroen. Hij vroeg ons of het nodig is om het gezicht voor het scheren te wassen ? En zo ja, met wat?
[do_widget id=text-8]

Wel met water, niet met zeep

Wij raden aan je gezicht voor het scheren te wassen met lauw-warm water, ij voorkeur door een warme (maar korte) douche of enkele minuten met een natte handdoek (warm water). Het gezicht wassen en nat maken met warm water maakt de stugge baardhaartjes zachter waardoor ze gemakkelijker af te scheren zijn. Het warme water zorgt er bovendien voor dat de poriën in de huid open gaan waardoor de haartjes meer rechtop komen te staan. Ook helpt het water het scheermes over de huid te laten glijden (tezamen met scheerschuim). het scheermes beter of de huid glijdt

Het is niet nodig om je gezicht voor het scheren te wassen met zeep en andere reinigers. Sterker nog, dermatologen raden dit af. Wil je het gezicht wassen, gebruik dan alleen water en absoluut geen zeep. Het advies om je gezicht voor het scheren te wassen is vooral gericht op de verkoop van scheerproducten en gebaseerd op fabeltjes (zoals het verwijderen van bacteriën). Kortom niet nodig. Je verwijdert met water net zoveel vuil en dode huidcellen dan met een speciaal crème. Wil je toch absoluut zeep gebruiken om je huid te reinigen? Gebruik dan geen normale zeep, dit droogt de huid uit en dat is juist niet wat je wil voor het scheren. Je kunt het beste je gezicht wassen met een daarvoor bedoelde reinigingsgel of facewash, ook al is het niet noodzakelijk!

Kortom, de huid schoon en warm maken met water is wel noodzakelijk voor het scheren, maar het gebruik van speciale crèmes en zepen niet.

Preshave

Pre-shave is nog wel even het vermelden waard. Je hebt aftershave voor na het scheren, maar ook pre-shave dat je gebruikt voor het scheren. Pre-shave is als olie en als crème te koop. Het product bevat een groot deel van de producten die ook in scheerzeep zitten. Waar scheerschuim (of zeep of creme) als doel hebben het scheermesje goed over de huid te laten glijden en de huid te beschermen heeft pre-shave vooral door vocht in en op de huid te brengen. Met name voor mensen met een droge huid biedt pre-shave een uitkomst om huidirritatie door het scheren te voorkomen. Het is kortom een extra bescherming en kan daarom nuttig zijn.
[do_widget id=text-9]

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Jeroen

    Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag. Ik hoop dat zo er ook anderen mee geholpen zijn

Geef een reactie