Als man je gezicht scrubben: wel of niet doen?

Je bekijkt nu Als man je gezicht scrubben: wel of niet doen?

Scrubben, is dat niet iets voor vrouwen? Het klinkt misschien niet heel mannelijk, maar scrubben heeft veel voordelen, met name als je last hebt van ingegroeide haartjes, scheerirritatie en bultjes! Bijkomend voordeel is dat als je wekelijks scrubt, je huid er stralender en gezonder uit ziet. Wat is het precies en waarom zou je als man je gezicht scrubben? Lees onze tips!

Gezicht scrubben als man: de voordelen

De huid is het grootste ‘orgaan’ van ons lichaam en vernieuwt zich continu. Er ontstaan dode huidcellen die wanneer ze niet verwijderd worden poriën kunnen verstoppen. Ook kunnen deze dode huidcellen de groei van je baardhaartjes bemoeilijken. Daardoor kunnen ze ingroeien. De oorzaak van die ingegroeide haartjes is vaak een verstopping op de plek waar de haar door de huid groeit.. Het scrubben van je gezicht als man biedt dan een uitkomst. Een scrub zorgt er ook hier voor dat de haarzakjes niet verstopt raken

Een scrub is een soort crème met daarin kleine korreltjes. Door de scrub aan te brengen op de huid, verwijder je deze dode huidcellen, waardoor de celvernieuwing gestimuleerd wordt. Je huid zal daarna weer zacht en soepel aanvoelen. Het ontstopt bovendien de poriën, waardoor je minder last zult hebben van pukkeltjes en acné. Ook zal het ingegroeide haartjes loshalen en de haartjes een vrije baan bieden om te groeien zonder in de huid te groeien.

Wat je nodig hebt

Om de huid van je gezicht te scrubben heb je niet veel nodig. Een goede scrubgel en eventueel een speciaal washandje of scrubsponsje zijn voldoende. Wij raden de scrub van NIVEA MEN Protect & Care aan. Let bij het aanschaffen van een scrub op de grootte van de korrel. Grote korrels zijn geschikt voor op het lichaam en kleinere korrels (scrubgel) meer voor de gevoelige huid van het gezicht. Scrubben hoef je niet vaak te doen (één tot twee keer per week is voldoende), en kost niet veel meer extra tijd dan je normale routine. Je kan het bijvoorbeeld ook prima onder de douche doen, of als voorbereiding op het scheren. Dat laatste heeft als voordeel dat je platliggende en potentieel ingroeiende haartjes los haalt, die je daarna goed kunt afscheren.

Hoe je jouw gezicht scrubt

Maak de huid nat met een beetje lauw-warm water. Pak wat scrub in je handen (een ruime hoeveelheid) en breng deze aan op de huid. Wrijf de scrub (eventueel met behulp van je scrub- of washandje) met een roterende beweging op de huid van het gezicht. Vermijd echter de huid rondom de ogen, deze is namelijk erg dun. Houd de roterende beweging ongeveer een minuut lang vol, en spoel de huid daarna af met lauwwarm water. Droog af en breng eventueel nog andere producten aan die je gebruikt.

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Brad

    Gebruik eventueel ook eerst nog even facewash voordat je gaat scrubben. Haal je eventueel vuil van weer, rokerige ruimtes en andere stoffen mee van de huid. Hebben ze ook van nivea maar ook anderem erken..

Geef een reactie