Ouderwetse scheermesjes voor vrouwen geschikt?

Je bekijkt nu Ouderwetse scheermesjes voor vrouwen geschikt?

In onze rubriek “Vraag en Antwoord” deze keer een vraag van Mariska. Haar vraag is of de ouderwetse scheermesjes zoals beschreven in dit artikel ook door vrouwen gebruikt kunnen worden.

Mes maakt geen onderscheidt tussen man of vrouw

In eerdere artikelen gaven we het al aan, er zit weinig tot geen verschil tussen de scheermesjes voor mannen en vrouwen. Hoogstens is het de houder die door zijn vormgeving, kleuren en aanvullende beschermingen het verschil probeert te maken. Een scheermesje dat speciaal ontwikkeld is voor een vrouw levert geen beter scheerresultaat op dan een scheermesje speciaal ontwikkeld voor mannen.

Ouderwets scheermesje: klassiek scheren voor vrouwen

Dat verschil is dus klein en geldt ook voor de ouderwetse scheermesjes. Deze mesjes verschillen niet van de mesjes in de houders. Ze werken namelijk niet anders dan de wegwerpmesjes van de bekende merken, zijn even scherp en hebben een gelijke vorm (het blad is alleen wat groter). De ouderwetse scheermesjes zijn niet anders dan een dun en zeer scherp scheerblad die doen waar ze voor bedoeld zijn ongeacht wie ze gebruikt. Het mes maakt geen verschil tussen een mannen en vrouwen huid/haartjes en scheert daarom op beide oppervlakten even goed. De ouderwetse scheermesjes zijn daarom ook perfect door vrouwen te gebruiken. De Muhle Double Edge Safety Razor (schroefsluiting – Dichte kam) gebruik ik zelf.

Waarom ouderwetse scheermesjes

Klassiek scheren is het scheren met een houder (een safety razor genoemd) met daarin een verwisselbaar (eenbladig) scheermesje. Zoals we al vaker vermeld hebben op deze website is dit met stip de goedkoopste manier om jezelf te scheren. Het scheert net zo goed, en misschien zelfs wel beter als de verwisselbare scheermesjes. Een houder kost ongeveer 25-45 euro. De vervangbare mesjes ongeveer 0,20-0,50 cent per stuk.

Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes

Fotocredits: Old Wilkinson Sword Safety Razor Blade, Made in England, uitsnede, András Bögöly

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Mariska

    Beste Redactie,

    Hartelijk dank voor jullie antwoord op mijn vraag. Ik heb zojuist deze houder en mesjes besteld:

    Groetjes Mariska

Geef een reactie